Renault Scenic: olielampje en tempratuurlampje blijft knipperen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goeiedag mensen,

Ik heb sinds vandaag een renault scenic 1.6 rxe benzine 1996 aangeschaft maar deze heeft de volgende problemen,de olielampje en tempratuurlampje blijft knipperen tegelijk als ik stil sta en als die rijdt gaan de lampjes uit,de tempratuur meter geeft niet aan of die te heet is en heb een beetje olie erbij gegooid omdat ik dacht dat het weinig in de blok zat maar dat mog dus ook niet helpen,heeft mischien idee wat de oorzaak hiervan is?ook tikken de kleppen behoorlijk alsof je in een diesel auto rijdt,zijn de kleppen zelf af te stellen of niet of heeft deze een hydraulische kleppen systeem?

vannelle1

Geplaatst door vannelle1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je ook op de oliepeilstok gekeken hoeveel er in zat en nu in zit?
Zo maar olie ingooien kan ook niet goed zijn.

vannelle1 (0), 14 jaar geleden

nee ik ben gewoon gestopt en een beetje olie erin gegooid zonder te peilen,ik ga zometeen weer eve kijken want nu is de motor koud en de olie helemaal gezakt dan is de olie peilen wat nauwkeuriger dan dat je na rijden de olie peilt.Maar kan ik bv de accu min pool eraf te halen om de moederbord computer te resseten ivb de knipperende lampjes,ik ben wel vergeten om te vermelden dat de vorige eigenaar de koppakking heeft vernieuwd,kan dit ook een oorzaak zijn van de kleppen tikken?

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

Je moet alleen de accupolen losmaken als je zeker weet dat je je radiocode hebt en als je zeker weet hoe je je radiocode invoert en de ramen opnieuw inleert.

Waarom laat je je computer niet uitlezen bij de dealer nadat je de accupolen los hebt gehad en de lampjes weer gaan branden? Dat kost een paar tientjes, maar dan vraag je om een overzicht van de exacte foutcode's. (Of je schrijft ze even op vanaf het beeldscherm als je meekijkt).
Je hebt dan concrete aanwijzingen waar de fout(en) moet(en) worden gezocht.

In jouw positie zou ik héél voorzichtig verder gaan, want de symptomen die jij beschrijft zijn geen kattenpis voor je motor.....
(Het kleppen-tikken is niet direct levensbedreigend, behalve als het een olie- of distributieprobleem zou zijn.)

vannelle1 (0), 14 jaar geleden

Ja ik denk dat ik hem maar ga laten uitlezen dan weet ik precies wat er aan de hand is,bedankt heino4267 maar wat ik vreemd vindt dat de tempratuur niet hoger wordt en gewoon normaal aanduidt en de vin van de radiateur werkt gewoon ook goed,en er zit genoeg olie erin heb ik gepeild.De vorige eigenaar heeft de kop laten reviseren zei die,mischien dat de computer gewoon gereset moet worden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.