Renault Laguna: olielek & koppeling

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Sinds een tijdje vind ik regelmatig een druppel olie onder mijn auto. Ik ben ermee naar de dealer geweest, die aangaf dat de krukas keerring aan de vliegwielzijde vervangen moeten worden. Hiervoor moet blijkbaar de versnellingsbak en koppeling uitgebouwd worden, en de dealer adviseerd gezien de kilometerstand (120000 km) meteen de koppeling te vervangen. Totale kostenopgave ongeveer 1200 Euro. Mijn vraag: hoe lang gaat een koppeling bij een Laguna II gemiddeld mee? Is het verstandig deze preventief bij 120dkm te vervangen?
Verder nog tips om de kosten omlaag te krijgen (behalve doorrijden natuurlijk)?

Louis6642

Geplaatst door Louis6642 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Om de kosten te besparen ? ga naar een universele garage of indien handig,doe het zelf ?

Hoelang een koppeling mee gaat is lastig te zeggen,ligt voor een groot deel aan de bestuurder,de ene rijd er 160.000 km mee,de ander amper 50.000 ( om maar een voorbeeld te geven )

Maar als je de lekkende krukas keerring gaat vervangen,zou ik zeker de koppeling met drukgroep en lager mee vervangen,anders sta je over een half jaartje met een slippende koppeling en moet de boel er weer onderuit met de nodige kosten erbij.

Gr Stefan

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Koppeling van de 1.9 dci gaat tussen de 100.000 en de 200.000 meestal wel slippen. Laat maar direct mee vervangen. Bij een universeel kun je vaak een stuk goedkoper uit zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.