Renault Espace: oliepeil

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

olie peil stijgt en koelvloei stof blijft gewoon op peil en er is ook geen lekke koppakking geconstateerd wie o wie kan me helpen

slip

Geplaatst door slip (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

skybolt (0), 16 jaar geleden

Begint je olie naar benzine te ruiken ? Zo ja dan is de afdichting van je zuiger en schraapveren niet meer in orde en kan een deel van je benzine luchtmengsel tijdens de compressieslag weglekken langs je zuigers .De benzine kan zich dan vermengen met je olie ,en je peil doen stijgen.

slip (0), 16 jaar geleden

Hoe kan ik controleren of er benzine inzit , allen ruiken?
of zijn er nog andere manieren

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=skybolt]Begint je olie naar benzine te ruiken ? Zo ja dan is de afdichting van je zuiger en schraapveren niet meer in orde en kan een deel van je benzine luchtmengsel tijdens de compressieslag weglekken langs je zuigers .De benzine kan zich dan vermengen met je olie ,en je peil doen stijgen.[/quote]
ja en dan loopt ie 1op 2
als er zulke hoeveelheden doorgaan dat t peil steigt
want ook hiervan zal een deel weer verdampen

skybolt (0), 16 jaar geleden

Als dan niet alles verdampt , kan je misschien controleren of je carter ontluchting/beluchting systeem wel helemaal goed werkt.
misschien heb je last van een mayonaiseachtige substantie welke ontluchtingsslangen en kanalen doen verstoppen.
Dit zie je vaak al als je de binnenkant van je olievuldop bekijkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.