Renault Clio: oliepeil automatische versnellingsbak renault clio 1,4

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

Wie kan mij vertellen wat er gebeurt, als de automatische versnellingsbak van mijn Clio 1,4 verkeerd en te vol wordt gevuld. Kan dit grote schade veroorzaken?

hair

Geplaatst door hair (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cossie (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo

in ieder geval is overvullen bijna altijd een probleem bij automaten. Ik zou zeker laten herstellen om problemen te voorkomen.

danny

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Hallo Hair, ik heb ook een clio automaat uit 1997 en eveneens vraagtekens bij het juiste oliepeil. Misschien kunnen we elkaar helpen. Volgens de oliepeilstok is het niveau goed maar onlangs de olie ververst en in plaats van de vermeldde 2 liter moest ik wel 2,7 liter bijvullen. Dit zou veel te veel zijn maar ja, volgens de peilstaaf OK (peien bij lopende motor). Ik heb dan ook zo mijn twijfels. Je zou mij een groot plezier doen om de lengte van de oliepeilstaaf automaatolie eens op te meten. Dit vanaf onderkant tot aan dat dikke (paarse?) kunststof blokje. Het gaat overigens wel om een 1400CC 3 versnellingsbak. Groet Richard

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Hallo, ik heb een foto bijgevoegd van de olipeilstaaf van mijn Clio automaat. Vanaf het paarse blokje is deze 33cm lang. Je zou me een groot plezier doen dit ook eens bij jouw Clio te meten want zoals ik al gemeld had moest ik veel meer olie bijvullen dan de door Renault genoemde 2 liter.
[url=http://img400.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img400.imageshack.us/img400/8130/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.