Renault Megane: Oliepijlstok klimt omhoog

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6e

Ik heb last van het probleem dat mn oliepijlstok omhoog klimt, met als resultaat dat er olie lekt op de onderdelen die eromheen liggen. De carterontluchtingslangen zijn niet verstopt, inmiddels zit er een zgn breatherfilter op & de EGR is afgedopt.

Zowel met als zonder de breatherfilter blijft de oliepijlstok klimmen. Wie kan mij helpen?

Megane Coupe 1.6e (K7M motor)
Bouwjaar 1997

nd-photo.nl

Geplaatst door nd-photo.nl , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

Renaultmonteurtje PRO, 10 jaar geleden

geen overmatige carter druk

nd-photo.nl, 10 jaar geleden

Daar lijkt het wel op, maar hoe los je het op? Of is het iets anders?

Heino4267, 10 jaar geleden

Waarschijnlijk zijn je compressieveren op de zuigers versleten of vastgekoekt, waardoor er teveel verbrandingsdruk langs lekt, je ondercarter onder druk wordt gezet en je peilxstok eruit wordt gedrukt. Je zou een compressiemeting kunnen doen zonder olie op de zuigers en daarna met olie op de zuigers. Hieruit kan je afleiden of er teveel druk weglekt langs de compressieveren. Er zijn toevoegingen te krijgen (Forte) die dit soms kunnen verbeteren/verhelpen, maar dat zou je moeten uitproberen.

Als je dat doet, moet je exact de aanwijzingen opvolgen en waarschijnlijk daarna olie verversen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.