Renault Laguna: Onbekend airco probleem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Beste mensen ik heb een laguna 2 uit 2002. En ik heb een probleem met de airco. Tot in tegenstelling hier vaak te lezen werkt deze wel erg goed. Thans hij word goed koud en trekt vocht snel vd ramen. Maar nu komt het hij laat het vocht niet uit het systeem. Er komt geen water onder de auto uit en als je hem uit zet slaat er direct veel vocht tegen de ramen!

Al gedaan:

Nieuwe interieur filter
Gekeken of de afvoerslang verstopt zit. Niet verstopt
Circulatie klep gaat open en dicht.
Opnieuw laten vullen.

Dus ik denk dat er echt iets kapot is maar wat? Ben niet onhandig maar heb van de airco niet veel verstand en ben bang dat ze bij de specialist mij onnodig veel laten betalen voor iets wat waarschijnlijk simpel kan zijn.
Daarom vraag ik advies en of ideeën wat er loos kan zijn.

Mvg Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Waar heb je de afvoerslang gecontroleerd , onder de auto ,of bij de verdamper ?
Is dit trouwens zelfde probleem , maar opnieuw gesteld ?
Van 11 november.

Fred. (0), 11 jaar geleden

Ja en nee,... Ik heb die wel gepost omdat ik het slangetje niet kon vinden maar dat was niet de oplossing bleek daarom nu nogmaals de vraag wat kan het zijn? Ik heb de slang onder de auto achter het hitte schilt gecontroleerd doorgeblazen en geprikt,... Daar kwam niet uit en was kurkdroog. Terwel de airco gedraaid had.

Gr Fred

ronny530 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de andere post ook gelezen maar ik zie het probleem niet. De airco is een gesloten systeem en afwatering via een slang gebeurt enkel als de buitentemperatuur hoog is en de airco vraag groot. Het opnieuw beslaan van de ramen heeft met de airco ansich niets van doen maar met de luchtcirculatie binnen de auto. Is de auto voorzien van een ECC dan neemt die de circulatie over, is het systeem handmatig dan wordt het uitvogelen wat het beste werkt om het beslaan van de voorruit te voorkomen.

Off topic, er was eens iemand zei, "if its not broken don't fix it"

Heino4267 (230), 11 jaar geleden

Andere mogelijkheid met dezelfde verschijnselen; kijk je hele auto eens na op lekkage: onder alle matten, in je deurvakken, achter in je kofferbak in de vakken onderin.

Safrane10698 (0), 11 jaar geleden

De ecc heeft een vervuilingssensor. Na verloop van tijd geeft deze te pas en on te pas aan het systeem door dat de lucht vies is waarna, zonder dat je het kan zien de recirculatieklep sluit zonder dat de airco erbij aan gaat. Met beslagen ramen tot gevolg.

Fred. (0), 11 jaar geleden

Oke,... Dus als ik goed begrijp hoeft de airco zodra hij staat niet perse water af
Te scheiden??!! Ik heb geen lekkage lees natte plekken in de auto maar als
Ik de airco gebruikt heb heb ik wel overtollig vocht in de auto naar mijn idee omdat dan de ramen ineens beslaan naar het uitzetten vd airco. Ook als ik gewoon nog rij,... Daarom dat ik dat er een probleem in de afwatering vd airco zat. Deze is trouwens manueel bediend. Ok dan dan is er dus eigenlijk geen probleem,... Vergissing van mijn kant en bedankt voor het meedenken!

Gr Fred

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Dat de ramen beslaan na het uitzetten van de airco is normaal omdat deze de lucht ontvochtigd.

TheoStek (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit betekent dat de relatieve luchtvochtigheid niet klopt.
Lucht kan maar een bepaalde hoeveelheid waterdamp bevatten/opnemen, bij een bepaalde temperatuur en luchtdruk.
Daalt de temperatuur, zal ook het vermogen van de waterdamp die de lucht bevat dalen, indien de hoeveelheid waterdamp toe neemt zal de relatieve luchtvochtigheid groter worden, groter dan 100%, treedt condensatie op. (ramen beslaan)

Warme lucht kan veel meer waterdamp opnemen en ontwasemd ook de ramen het duurt alleen langer.

Heino4267 (230), 11 jaar geleden

Aha, dat gebeurt mij ook als ik mijn automatische airco handmatig aan/(en vooral) uit zet.
De remedie is dan om de airco langer aan te laten staan, zodat de auto helemaal ontvochtigd wordt. Daarna zou het voor die rit weg moeten zijn.
Het spreekt vanzelf dat als je dit probleem zo vaak en zo snel hebt, je hele auto inmiddels vochtig is en je e.e.a. wat langer vol moet houden om het interieur droog te krijgen.

richard9712 (0), 11 jaar geleden

Zonder airco duurt het vooral bij een combinatie van lage buitentemperaturen en vochtig weer vrij lang voor het vocht uit de auto is.
Pas nadat de auto een tijd goed warm is van binnen.

Fred. (0), 10 jaar geleden

topping kan dicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.