Renault Laguna: Onderdelen en OEM nummers

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dti

Beste mensen,

Als je op het internet naar onderdelen zoekt, hoe belangrijk is het dan om het OEM nummer te hebben? Meestal kun je op de websites van de leveranciers je kenteken opgeven en vervolgens de benodigde onderdelen zoeken. Nou heb ik al een paar keer gehoord dat dat ook wel eens mis gaat en het onderdeel niet past. In mijn geval wil ik binnenkort de schokbrekers laten vervangen. Waar ik natuurlijk niet op sta te wachten is dat wij alles uit elkaar hebben liggen, klaar zijn om de nieuwe schokbrekers te monteren en dat de onderdelen vervolgens niet passen.
Ik heb een website gevonden die netjes de OEM nummers vermeld, maar hoe weet ik dat deze overeenkomen met mijn auto.
Stomme vraag misschien, maar heeft elk onderdeel een eigen OEM nummer of heeft alleen de auto een OEM nummer en zijn alle onderdelen gerelateerd aan dit nummer?

Wolfje

Geplaatst door Wolfje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Elk onderdeel heeft zijn eigen nr.
Dit nummer is te vinden in de dealersoftware.
Je kan ook zoeken op internet met het nr en daarmee controleren of het het goede onderdeel betreft.
Het kan zijn dat een onderdeel meerdere OEM nr's heeft.

Wolfje (0), 10 jaar geleden

Beste Richard,
Bedankt voor jouw reactie. Ik had gisteren nog gelezen dat je alleen via de dealer achter de juiste OEM nummers kan komen. Desondanks zal ik toch even op het internet gaan speuren of ik via het nummer wat op de site van de leverancier staat, een link naar 'mijn' auto kan leggen.

Wolfje (0), 9 jaar geleden

Opgelost.
Eerst heb ik gewoon de Renault dealer gebeld waar ik de auto gekocht had. Hij vroeg mij uiteraard waarom ik het OEM nummer nodig had. 'Om de schokbrekers te vervangen natuurlijk'... Naar enig aarzelen gaf hij mij wel de nummers van de achterkant. De nummers voor de voorkant kon hij mij niet geven. Daarvoor moest hij de oude schokbrekers bekijken. Hmmm...?
Inmiddels heb ik de schokbrekers bij een automateriaalzaak gekocht. Geen probleem...passten perfect!

Hans4040 (355) PRO, 9 jaar geleden

[quote=Wolfje]Inmiddels heb ik de schokbrekers bij een automateriaalzaak gekocht. Geen probleem...passten perfect![/quote]
Dat had je ook gelijk kunnen doen...de aftermarket is gespecialiseerd genoeg om jou de juiste onderdelen te geven.
Maar goed, het is weer klaar.
Bedankt voor de feedback.

Wolfje (0), 9 jaar geleden

Dat klopt wel Hans.
Tegenwoordig kun je vrij simpel van alles en nog op kenteken bestellen. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat ik iets bestel en het past niet. Ik heb het weleens met de gloeispiralen gehad. Die pasten niet. Moest ik dus terug en andere halen. Dat was zo geregeld. Het wordt wel wat anders als de auto op de brug staat, de schokbrekers passen niet en in de winkel hebben ze juiste net niet op voorraad. Dan is het wat minder leuk om de 'oude rommel' weer in te bouwen en te moeten wachten op het juiste materiaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.