Renault Kangoo: Onregelmatig stationair lopen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 F8Q

Deze auto start goed, zowel warm asl koud maar na 10- 15 sec gaat de motor zomaar heel onregelmatig lopen, dit kan zo erg zijn dat de motor zelfs afslaat!! Het lijkt erop alsof de motor dan op 3 of 2 cilinders loopt, het komt vooral voor bij warme motor. De pomp is een Epic. Heb deze al vervangen, verstuivers gecontroleerd, klepspeling gecontroleerd. Voor de rest kun je met de auto prima rijden, dit gebeurt dus alleen stationair of als je voor een kruising aan komt rijden.

Anton18

Geplaatst door Anton18 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

MAXIM (0) PRO, 16 jaar geleden

Bij sommige types zit er op de pomp een automatische vervroeging, lucas cav,die het wel eens durft laten afweten
lucht in het systeem kan dit ook veroorzaken,
dat hij dit krijgt na 15 seconden kan mee veroorzaakt worden omdat het nagloeien dan ophoud ,waardoor de fout van laattijdig inspuiten en onvoledige verbranding dan pas duidelijker word
meestal wijst dit er op dat de pomptiming niet goed staat,waardoor er te laat ingespoten word
ook de egr klep kan hier mee de oorzaak van zijn ,als ze teveel uitlaatgassen doorvoert bij stationar toerental is er te weinig zuivere lucht om een volledige verbranding te bekomen

Viper9 (0), 16 jaar geleden

Al eens naar een van de motorsteunen gekeken?? Had afgelopen week ook zo'n soort gelijk probleem. Bleek de bovenste motorsteun te zijn. Deze vervangen en hij loopt weer als een zonnetje.

kawaZ750 (0) PRO, 16 jaar geleden

zou het in de egr zoeken

vw_audi (0) PRO, 16 jaar geleden

als het een volkswagen was gokte ik op het 2 massa vliegwiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.