Renault Clio 2020: Onverklaarbaar geluid

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4D B4, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 74

Sinds enige weken maakt mijn Renault clio tijdens het rijden een piepend / fluitend geluid het lijkt van de voorzijde te komen. Het geluid ontstaat meestal na een tijdje rijden 20 minuten of meer. Het geluid treed op bij het optrekken en uitrollen (zonder te remmen). Wanneer ik rem verdwijnt het geluid. Ook kan het geluid ontstaat of verdwijnt soms tijdens het sturen. Ik ben al bij 2 verschillende Renault garages geweest, beiden hebben geen idee wat het kan zijn. De voorremmen zijn al volledig nagekeken de remblokken en de remschijven zijn vervangen maar helaas blijft het geluid. Wellicht heef iemand een idee ( want de dealer blijft maar onderdelen vervangen)?

Het filmpje is hier te vinden: https://youtu.be/uRAsPc2eYQs?si=mkdR6Wvn... en https://youtube.com/shorts/B8_4kvVeyRU

Geplaatst door

stefan26 (0)

al 1 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Denk toch dat het in het slepen van de blokken op de schijven zit , als je iets remt is het dan ook weg ?

kaleido 1 5000
badge vip badge

11 maanden

Ja, dat meldde hij zelf al....

Beunhaas 895
badge vip badge

11 maanden

Ja bij remmen is het geluid weg

stefan26 0

11 maanden

Slepen van iets op de wielnaaf of schijf, zoals spatplaat, of ABS sensor...

Beunhaas 895
badge vip badge

11 maanden

Vandaag opnieuw bij de merkdealer geweest ze hebben de remmen enz weer nagekeken en de monteur geeft nu aan dat het waarschijnlijk van de achter trommelremmen komt en dat die schoongemaakt moeten worden. Het lijkt mij erg sterk aangezien het geluid soms komt of gaat wanneer ik een hele lichte stuurbeweging maak. Nu vond ik in een Franse facebook groep iemand met soortgelijk geluid, daar had het iets met het stuurhuis te maken, zou dat kunnen?

stefan26 0

10 maanden

Stuurhuis? Denk het niet, die maken eigenlijk nooit bijgeluiden.
Eerder de trommelremmen... bij sturen krijg je een lastwissel links/rechts en dat kan bijgeluiden veroorzaken (remschoenen in trommel, daar zit vaak een slijtrandje)

Beunhaas 895
badge vip badge

10 maanden

Bedankt voor het antwoord al lijkt mij zelf de achtertrommelremmen nog erg sterk aangezien het geluid komt en verdwijnt tijdens hele kleine stuurcorrecties zie video https://youtu.be/_D_ITkt3keM?feature=sha...

stefan26 0

10 maanden

Bij stuurcorrecties ondervinden de achterwielen en dus de trommels ook zijdelingse krachten dus lijkt het me zeer wel mogelijk. Er is altijd wel enige vervorming, hoe klein dan ook, van de verschillende onderdelen als trommel, draagarm enz.
Ik heb dergelijke geluiden bij twee Yarissen type 1, meegemaakt en het met een vijl licht afschuinen van de scherpe hoek van de remvoering aan de korte kant bij de remcylinder bleek de oplossing te zijn.
Ze zijn allebei weer stil.

Hempie1 135

10 maanden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.