Renault Clio 2020: Onverklaarbaar geluid

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4D B4, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 74

Sinds enige weken maakt mijn Renault clio tijdens het rijden een piepend / fluitend geluid het lijkt van de voorzijde te komen. Het geluid ontstaat meestal na een tijdje rijden 20 minuten of meer. Het geluid treed op bij het optrekken en uitrollen (zonder te remmen). Wanneer ik rem verdwijnt het geluid. Ook kan het geluid ontstaat of verdwijnt soms tijdens het sturen. Ik ben al bij 2 verschillende Renault garages geweest, beiden hebben geen idee wat het kan zijn. De voorremmen zijn al volledig nagekeken de remblokken en de remschijven zijn vervangen maar helaas blijft het geluid. Wellicht heef iemand een idee ( want de dealer blijft maar onderdelen vervangen)?

Het filmpje is hier te vinden: https://youtu.be/uRAsPc2eYQs?si=mkdR6Wvn... en https://youtube.com/shorts/B8_4kvVeyRU

stefan26

Geplaatst door stefan26 (0) , lid sinds 11 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

10 maanden geleden - kaleido 1

Denk toch dat het in het slepen van de blokken op de schijven zit , als je iets remt is het dan ook weg ?

10 maanden geleden - Beunhaas

Ja, dat meldde hij zelf al....

10 maanden geleden - stefan26

Ja bij remmen is het geluid weg

10 maanden geleden - Beunhaas

Slepen van iets op de wielnaaf of schijf, zoals spatplaat, of ABS sensor...

9 maanden geleden - stefan26

Vandaag opnieuw bij de merkdealer geweest ze hebben de remmen enz weer nagekeken en de monteur geeft nu aan dat het waarschijnlijk van de achter trommelremmen komt en dat die schoongemaakt moeten worden. Het lijkt mij erg sterk aangezien het geluid soms komt of gaat wanneer ik een hele lichte stuurbeweging maak. Nu vond ik in een Franse facebook groep iemand met soortgelijk geluid, daar had het iets met het stuurhuis te maken, zou dat kunnen?

9 maanden geleden - Beunhaas

Stuurhuis? Denk het niet, die maken eigenlijk nooit bijgeluiden.
Eerder de trommelremmen... bij sturen krijg je een lastwissel links/rechts en dat kan bijgeluiden veroorzaken (remschoenen in trommel, daar zit vaak een slijtrandje)

9 maanden geleden - stefan26

Bedankt voor het antwoord al lijkt mij zelf de achtertrommelremmen nog erg sterk aangezien het geluid komt en verdwijnt tijdens hele kleine stuurcorrecties zie video https://youtu.be/_D_ITkt3keM?feature=sha...

8 maanden geleden - Hempie1

Bij stuurcorrecties ondervinden de achterwielen en dus de trommels ook zijdelingse krachten dus lijkt het me zeer wel mogelijk. Er is altijd wel enige vervorming, hoe klein dan ook, van de verschillende onderdelen als trommel, draagarm enz.
Ik heb dergelijke geluiden bij twee Yarissen type 1, meegemaakt en het met een vijl licht afschuinen van de scherpe hoek van de remvoering aan de korte kant bij de remcylinder bleek de oplossing te zijn.
Ze zijn allebei weer stil.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.