Renault Laguna: Onwillige automaat

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: F3R (2.0 8v)

Zojuist begon mijn automaat kuren te vertonen. Het begon met 'niet echt lekker lopen en schakelen', vervolgens haperde hij met wegrijden. Ik gaf gas, hij reed weg, hield gigantisch in om vervolgens weer met een klap op te pakken. Wat later moest ik bij wegrijden veel gas geven waarbij er niets gebeurde, om dan ineens met een klap weer op te pakken. Later merkte ik dat hij in de vierde trap totaal geen kracht meer heeft, en bij gas lossen ineens gigantisch afremde. Alsof de 4e trap 'vast' zit. En nu begint hij ontzettend naar ATF te stinken. Dit hele gebeuren had hij vanmiddag nog niet, en is in een stukje van ongeveer 30 km gebeurd.

Waar kan ik aan gaan denken? Te weinig ATF? (er brand geen lampje van storing of zoiets) Selecteurhandel af laten stellen?

edit: Dit probleem heeft niets te maken met het vorige probleem, dat is opgelost en bleek een los contactje te zijn. De toerenteller mankeert helemaal niets nu.

RPJdeWeert

Geplaatst door RPJdeWeert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou dat lijkt me niet goed tegaan met de auto maat zo alks je het nu schrijft dan ben ik band dat hij aan zijn eind komt.
je kan hem laten uitlezen komt daar niks uit dan kun je nog de olie en filter vervangen maar helpt dan niet dan wordt het revisie.

groetjes jan.

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

Het probleempje voelt hetzelfde aan als met de clio. Daar lekte de automaat van, en als het oliepeil te laag stond dan kreeg hij deze problemen ook. Alleen ietsje minder heftig.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou daarom verstandig de volgorde die ik je adviserde aan tehouden.

groetjes jan.

RPJdeWeert (0), 7 jaar geleden

Automaat bleek 'op' te zijn, auto is naar de sloop gegaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.