Renault Vel Satis 2003: PDC en achteruitrijverlichting werken niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: F4R R7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Bij deze Vel Satis werken achteruitrijverlichting en PDC niet. Geen piepje bij inschakelen achteruit. Betreft een automaat. De standenschakelaar is goed want als de ruitenwissers aan staan en de auto in achteruit wordt gezet dan gaat de achterwisser aan. Tevens verschijnt het R teken in het dashboard.

De auto uitgelezen en in live data gekeken bij de PDC. Auto in achteruit en PDC krijgt geen achteruitsignaal.

Auto heeft trekhaak, maar 7 polig dus geen achteruitrijlamp.

Ik snap het even niet meer, is hier een Renault specialist die dit al eens bij de hand heeft gehad ?

Alvast bedankt !

paul1973

Geplaatst door paul1973 (0) PRO , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Vel Satis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1600) PRO, 3 jaar geleden

Op de bak zit de schakelaar van de achteruit , deze al gecontroleerd ?

    Betreft een automaat. Standen schakelaar is goed want de R word in display aangegeven en ruitenwisser gaat aan als voor is ingeschakeld bij inschakelen r stand. - paul1973 (0) PRO, 3 jaar geleden

7seconds (0), 3 jaar geleden

controleer zekering F4 (20A), linker zijkant dashboard, de vierde zekering (van onder af geteld) in de linker rij. Achteruitrijverlichting en parkeerhulp zitten o.a. op deze zekering.

paul1973 (0) PRO, 3 jaar geleden

Dank je. De zekering is goed. Airco zit hier ook op en werkt.

Iemand tips ?

Heino4267 (215), 3 jaar geleden

Een defect in de kabelboom die van UHC naar de PDC-module en achteruitrijlicht loopt?
Ik denk dat je de beste kans loopt het te vinden als je in de situatie dat beide zouden moeten werken, van achter naar voor de draad naloopt van de achteruitrijlamp naar voren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Vel Satis of stel zelf een nieuwe vraag.