Renault Laguna: ploffen en knallen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 16v

deze auto ploft en knalt , en het lampje van de temperatuur gaat branden , storingscode 655363 actuatoren relais , 659543 brandstofpomp relais , 659544 ook actuatoren relais . penbobine,s en bougies al vernieuwd + de lambdasonde vernieuwd . storingen gewist maar komen gelijk terug . iemand een idee ?

citroenxsara

Geplaatst door citroenxsara (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 10 jaar geleden

compressie? wat is je co% gemeten aan de co kast? lambda waardes?
mijn idee is een verbrande klep of ingeslagen klepzetel mits de plof of knal is dat hij op 3 cilinders loopt. als de polf/knal komt door gewoon slecht ontbranden kan het bv ook nog iets van valse lucht zijn.
doet ie dit op lpg en op benzine?

citroenxsara (0) PRO, 10 jaar geleden

compressie is goed , co loopt de pan uit omdat hij niet goed loopt , auto is bijna niet op toeren te krijgen , geeft veel backfire,s . probleem is in een keer gekomen van de een op de andere dag.

citroenxsara (0) PRO, 10 jaar geleden

P.s het probleem doet zich voor zowel op benzine als op lpg

timhoeks2 (0) PRO, 10 jaar geleden

dan moet je eens controleren of ie nog op tijd staat. er loopt wel eens een ring van de nokkenaspoellie met zo'n soort resultaat. en of je uitlaat niet pot dicht zit.

citroenxsara (0) PRO, 10 jaar geleden

distributie staat goed, maar weet nog steeds niet wat er loos is!.krijg verder ook geen back up,iemand verder nog een idee ?

timhoeks2 (0) PRO, 10 jaar geleden

heb je al met remmenreiniger e.d gespoten voor valse lucht? geen dubbel mengsel?

sgm (0), 10 jaar geleden

De massaverbindingen onder de motorkap al gecontroleerd? Lijkt wel of daar corrosie op zit of losgegaan is.

Wesley1 (0) PRO, 10 jaar geleden

bijna zeker je kleppen te vast of verbrand. maar wat ook veel voorkomt is dat de bedrading van de gasklep niet in orde is. En de stekker op de computer onder je accu roest vaak ( zit ook een massapunt onder je accu ). Ploft de auto door de inlaat of uitlaat? je zou nog een cilinderlektest uit kunnen voeren om de kleppen uit te sluiten. en probeer het eens door je uitlaat voor de katalysator los te maken en dan starten.

sgm (0), 10 jaar geleden

Denk dat het hier gezien het bouwjaar nog om een Laguna I gaat en niet over de befaamde (kuch) Laguna II. De I heeft nog een kabelbediende gasklep als ik me niet vergis.

citroenxsara (0) PRO, 10 jaar geleden

Het is inderdaad een Laguna I , en de auto ploft via de inlaat. krijg hem ook bijna niet op toeren door het geplof , bij koude start gaat ook gelijk het temperatuurlampje branden van oververhitting.

timhoeks2 (0) PRO, 10 jaar geleden

bij de start al direct oververhit is zoiezo al erg raar natuurlijk. maar heb je alle bovenstaande tips al uitgevoerd? kun je de waarde uitlezen van de temperatuursensor bij een koude motor?

Wesley1 (0) PRO, 10 jaar geleden

of misschien is de koppakking doorgeslagen tussen 2 cilinders... dat zou goed eens kunnen

citroenxsara (0) PRO, 10 jaar geleden

heb voorlopig de auto aan de kant gezet , wordt gek van dat ding . hou jullie op de hoogte wanneer ik er weer mee verder ga.

Ramjod (0) PRO, 9 jaar geleden

Als het goed is zijn de injectoren door gelust ivm LPG.
Koppel deze eens af en monteer alleen de originele stekkers van de autokabelbundel.
Wat doet de auto dan alleen op benzine.

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

nokkenas versleten,uitlaat klep gaat niet open en komt de compressie terug de inlaat in,of kleppen te strak,en inderdaad heb je bovenstaande tips al uitgevoerd,uitlaat los gooien voor de kat? als de kat dichtzit krijg je dit ook

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.