Renault Scenic: plotseling afslaan motor Scenic 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Km-stand:82000, de motor loopt perfect, start goed. Maar heel af en toe wilt de motor voor het stoplicht afslaan en is daarna pas na 5 of 10 minuten starten weer aan het lopen te krijgen en loopt dan weer perfect verder zonder enig probleem. Dit gebeurt maar af en toe, maar de laatste keer was het op het KeizerKarelplein in Nijmegen. Niet echt lekker. Iemand een idee?

robwinters

Geplaatst door robwinters (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Symptoom komt overeen met een onderdeel dat warm wordt en niet meer werkt.
Meestal is dat de krukaspositie sensor, maat het kan ook je bobine zijn en heel zeldzaam de brandstofpomp.

robwinters (0), 14 jaar geleden

Nu heb ik deze auto een maand of twee in mijn bezit en hij bevalt goed. Op dit puntje na. Toen ik hem kocht was de bobine ook al vervangen en ik begrijp dat het een zwak punt is van de Scenic. Ik heb twee vragen: ik ben niet echt onbekend met wat er onder een motorkap zit maar onder deze motorkap zit veel! Misschien kan je mij vertellen waar ik de bobine (of bobines), de krukaspositie sensor (is dat de BDP-sensor?) kan vinden? De motor is afgedekt met een grote glimmende afdekplaat waardoor je eigenlijk verder niets meer kunt zien. En zijn er nog serviceboekjes te vinden, zoals die van Olieslager vroeger?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.