Renault Megane: Plotseling uitvallen van digitaal klokje en buitentemperatuurmet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6E

Tijdens de rit naar het werk vandaag viel plots het digitale klokje en de (buiten) temperatuurmeter uit. Nu heb ik nog geen tijd gehad om zekeringen na te kijken vanwege het tijdstip van thuiskomst, maar ben wel benieuwd of iemand dit zelfde euvel al eens heeft gehad en wat een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Alvast bedankt voor uw reactie.

AJG63

Geplaatst door AJG63 , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

Heino4267, 8 jaar geleden

Als je met contact aan met een zaklamp schuin naar je toe in dat venster schijnt, kan je zien of de lampjes die dat schermpje verlichten defect zijn (gebeurt meestal, dan zie je vaag de normale inhoud in het schermpje staan), of de aansturing van het schermpje is defect.
De lampjes zijn bij de dealer goedkoop en zelf eenvoudig te vervangen.

kaleido 1 PRO, 8 jaar geleden

9 van de 10 x het lampje defect.
Bovendeel van het dashbord eraf , schroefjes zitten links en rechts onder de luidspreker roosters.
Paneeltje los maken , schroefjes , kabel los , wijst zich vanzelf verder.

AJG63, 8 jaar geleden

Thx voor de suggesties mannen! Van het weekend zal ik ermee aan de slag gaan en doorgeven of dit de oorzaak was of niet.

AJG63, 8 jaar geleden

Ik heb het display bekeken met een zaklantaarn. Zowel het klokje als de temperatuuraanduiding werkt nog. Dus ik ga ervan uit dat ik "slechts" het lampje moet vervangen. Nog bedankt voor jullie support!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.