Renault Kangoo: portierslot draait door (bestuurderszijde)

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Omdat de afstands sleutel voor de deurontgrendeling niet meer werkt, ben ik een jaar geleden overgegaan op 'handmatig 'openen en sluiten. Dus sleutel in de deur en openen maar. Maar nu sinds een paar weken draait het slot door als je 'm wilt openen. De sleutel kan gewoon worden rondgedraaid. Als je de andere kant opdraait vergrendeld hij wel. Nu dacht ik: 'Ik kijk eens even hoe dat mechaniek in elkaar zit'. Maar als ik de binnenzijde van het portier los wil maken, zit het 'interieur' (plastic) met een soort kit (grijs) aan de deur geplakt?! Hoort dat? En als het normaal is; Kan ik het interieur verwijderen en weer vastmaken of moet er dan weer een nieuwe kitlaag op (hoe kom ik aan de juiste kit?

Nog belangrijker: Kan ik zelf het slotje/omhulsel van het slotje vervangen of is dit zoveel werk dat het beter is dit te laten doen. Ik ben best handig en niet bang om nieuwe dingen te proberen. Kan ik zo'n omhulsel bij iedere onderdelen winkel kopen of heeft Renault hier eigen onderdelen van?

Alvast bedankt.

Novice1

Geplaatst door Novice1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Als je het plastic voorzichtig uit de kit trekt, kan je het gewoon loshalen en weer opnieuw gebruiken.
Dit plastic zorgt ervoor dat de achterkant van de deurbekleding droogblijft, zodat je auto niet muf gaat ruiken.

Met het deurslot moet je naar de dealer, omdat dat bij jouw sleutel past en waarschijnlijk pas gemaakt moet worden op jouw sleutel.

Het niet meer functioneren van de afstandsbediening: doet je reservesleutel het ook niet?
De batterij in de afstandsbediening is er voor het openen en sluiten van de deuren. De startblokkering werkt weer anders (dus niet via de batterij).
Het rijden met slechts één (werkende) sleutel is vragen om moeilijkheden.
Sleutels repareren: www.reparatiewinkel.nl, ook voor particulieren.
Nieuwe sleutels bestellen: alleen de sleutels die je via de dealer bestelt, werken. Sleutels uit andere bronnen kunnen niet meer worden ingeleerd op jouw auto.

Novice1 (0), 12 jaar geleden

Ok. Vandaag dus maar afspraak bij de garage gemaakt. Ik zie het wel. Jammer dat dit niet zelf te verhelpen is.
NB die afstandsbediening/ontvanger is gewoon bagger bij Renault. Hoeveel topics daarover al niet zijn volgeschreven...
MOD kan wat mij betreft een slotje op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.