Renault Kangoo: Wil niet starten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

Hallo mijn auto wilde niet starten, ANWB erbij gehaald. Ik moest de motor starten en de monteur van ANWB gaf een tik op of in de buurt van de startmotor ( de startmotor is van bovenaf moeilijk te localiseren) de motor start weer, oorzaak waarschijnlijk startrelais of startmotor?. Daarna een aantal keren gestart zonder problemen. Vrij kort daarna krijg ik andere problemen, onder de auto of bij de motor komt kortstondig een bonkend geluid vandaan dus niet voortdurend maar af en toe. Onder de auto gekeken er zit niets los.
Ik zat toen te denken aan iets wat los zat bij de remmen dus wielen demonteren?, of tijdens het rijden het opnieuw aktiveren van de startmotor doordat het startrelais niet goed functioneert?
Wie heeft een oplossing?

Alvast bedankt

Fred.

pech1954

Geplaatst door pech1954 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (230), 12 jaar geleden

Het startrelais is de dikke bobbel op je startmotor.
Als het verschijnsel in je startmotor zit, krijg je bij doorrijden geheid gevolgschade.
Ik zou toch eens omkijken naar een gereviseeerde startmotor en in de tussentijd niet teveel rijden.
Als het geluid na de montage van de andere startmotor nog steeds voorkomt, kan je verder op zoek.

pech1954 (0), 12 jaar geleden

Bedankt Heino voor de info, het bonkend geluid kwam van de achterwielen (lossen remvoeringen) er zijn inmiddels nieuwe remschoenen geplaatst. Dat sommige storingen haast
tegelijlk ontstaan zoals niet willen starten en later een vreemd geluid is natuurlijk verwarrend, het maakt het localiseren van de storing extra moeilijk.
Het advies om een een nieuwe startmotor te plaatsen gaat voor alle zekerheid ook maar gebeuren, anders wil mijjn vrouw niet in de auto rijden.

Heino4267 (230), 12 jaar geleden

Als de auto weer heeft gestart na een tik op het startrelais, is een vervanging van de startmotor geen gek idee. Doen. Dan start hij weer betrouwbaar.
Als jet euvel daarna weer de kop op steekt, is de tik op het startrelais als remedie toeval geweest. In dat geval is het de bedrading van startslot naar startmotor, of het startslot.

RPJdeWeert (0), 12 jaar geleden

Of je kunt de startmotor laten reviseren. Er zijn tal van bedrijfjes die dit doen, voor een belachelijke prijs. Voor mijn R19 16v kostte het destijds (3 jaar geleden) 25 euro...

pech1954 (0), 12 jaar geleden

Na nog een keer startproblemen is de startmotor uitgewisseld, nu geen problemen meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.