Renault Laguna: Problemen met dashboard meters

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Heb recentelijk een Laguna 1.8 Expression SW op LPG gekocht met 197.000 op de teller.
De auto zelf rijdt als een droom, beter dan onze voorganger een Baleno en we hebben nu eenmaal een grotere auto nodig i.v.m. gezinsuitbreiding.

Zoals gezegd zijn er geen problemen met benzine rijden of LPG. De enige problemen die we tegenkomen zijn het uitvallen van alle meters als we een bocht omgaan met knipperlicht naar rechts. We zijn terug gegaan naar de garage waar we de auto gekocht hebben omdat nu ook het display van het bijgehouden km aantal langzaam stopt met werken. Deze hebben toegezegd deze display te zullen repareren.

De vraag is nu of al deze problemen komen door die km display. Gisteren zat het gas vast, het sloeg heen en weer en het lampje voor electra storing begon te branden. Na de auto opnieuw opgestart te hebben was het probleem weg. Tevens zit er een verschil van 4 km in de CC display qua km en de teller.

Mijn vraag is of al deze problemen komen door dit metertje of door iets anders? De trekhaak is al nagekeken voor electra problemen en ik vraag me af waar het hem verder aan kan liggen.

Bvd,

Z.

Zarevac

Geplaatst door Zarevac (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Het verschil tussen de digitale CC en teller is normaal.
Verder is bij die productie jaren niet abnormaal als je teller storingen krijgt, de dealer kan de tellerbak opsturen naar een bedrijf die hem kan maken, ik ben alleen de naam ervan kwijt. Maar dat zal jou een zorg zijn, de dealer is hier de aangewezen man voor. De combi met de gas storing kan ik je niks zinnigs over zeggen.

Heino4267 (230), 14 jaar geleden

www.actronics.nl?

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

jep

Zarevac (0), 14 jaar geleden

OK problemen opgelost. Het gaskleppenhuis functioneerde niet goed en is gerepareerd c.q. vervangen. De km teller is gereviseerd en er zijn geen problemen meer zoals voorheen.

Het enige waar ik nu nog tegenaanloop is dat soms de motor schokt als ik op gas rijd, nu weet ik niet of dit normaal is. Het komt voor als ik een tijdje rijdt, stop en dan weer verder rijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.