Renault Laguna: Koelvloeistof te heet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo, ik heb het volgende probleem met een Laguna
Motor werd te heet, oorzaak vetilator draaide niet, dus heb er een nieuwe temperatuur zender eringestoken en toen sloeg hij wel aan. Heb tevens ook het koelvloeistof vernieuwd en ontlucht via de kachel ontluchting.. Maar met het warm draaien geeft de meter een veel te hoge waarde aan, alhoewel er de zelfde gegevens op de nieuwe sensor staan. Heb ook al aan het zoeken geweest naar kabel breuken omdat ik het vermoeden had dat de ventilator soms wel en soms niet aan slaat (of te laat)
Heb ook de distributie riem vervangen maar denk dat dit los staat van alles...
Grts Danny

dendanny

Geplaatst door dendanny (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

volgens mij zit er bij renault meerdere ontluchtingsnippels

dendanny (0) PRO, 14 jaar geleden

hmm ik kon er maar 1 vinden robby.. eentje op de slang die van me kachel komt en naar het expansievat gaat..
Ik heb net nog wat getest en ik vind dat de doorstroming vanaf me thermostaat best traag verloopt, me radiator wordt overal warm maar duurt erg lang voordat ie vanonder ook heet wordt..
En het rare is dat me vetilator nu ook niet meer aanslaat, wel als ik de stekker van de temperatuursensor doorverbind..(alhoewel er net een nieuwe insteekt)

Michael7702 (0) PRO, 14 jaar geleden

Wordt de motor echt te heet of geeft de meter een hoge waarde aan?
Bij de laguna's wil de massakabel naar de versnellinsbak nog weleens problemen geven met als gevolg een temp.meter die teveel aangeeft.(is een topic over :30773)

dendanny (0) PRO, 14 jaar geleden

Hey Michael, de motor wordt echt te heet..heb daarnet de massa kabel van de bak blank gemaakt (hij zag er niet verroest uit) maar dat veranderde niets..
Maar ik heb nu de thermostaat eruit gehaald en zo laten lopen en het blijkt dat nu alles goed werkt, temperatuur wordt niet extreem hoog en de ven gaat weer aan..
Nu moet ik nog ff een proefrit gaan maken..maar dat komt na het eten..en morgen een nieuwe thermostaat erin..

dendanny (0) PRO, 14 jaar geleden

Ok probleem is opgelost :)
Heb er nu nog een nieuwe thermostaat in gedaan en een testrit gedaan en hij doet het prima.
Dank je wel voor de berichtjes.

Grts Danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.