Renault Clio: Problemen met starten Clio BJ2001, waar zit BDP sensor?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Ik heb een renault clio 1.4 16v BJ2001.

Deze heeft soms start problemen. In 2005 heeft de dealer de smoorklephuis schoongemaakt, maar eigenlijk is het probleem nooit opgelost.
Hij had er de afgelopen maanden (schat zo'n 5 maanden) geen last van, maar 1,5 week geleden is het weer begonnen. Nu eigenlijk erger dat ooit, zo'n 1 op de 5 keer starten gaat niet in 1x. De ene keer start hij bij de 3e keer, maar het is ook voorgekomen dat het een keer of 10 was.

Nu ben ik dit forum tegen gekomen en wil de BDP sensor (wat het goed zou kunnen zijn) schoonmaken (contactspray), maar ik weet niet waar hij zit. Zie op het forum wel veel aanwijngen (bovenop versnellingsbak bij vliegwiel etc), maar ik ben een leek onder de motorkap.

Wil best wat foto's maken zodat iemand hem kan aanwijzen, maar waar moet ik ongeveer zijn? Kan ik hem zien vanuit de bovenkant, moet ik onder de auto kruipen of moet ik vanuit een bepaalde hoek in de motorkap kijken?

Kwam dit fototje tegen in een post:
http://img249.imageshack.us/img249/8408/...

Is dit 'm?

Graag zo duidelijk mogelijk omschrijven waar hij zit, welke kleur, afmetingen etc dat ding heeft.

Alvast bedankt!

langenb

Geplaatst door langenb (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ja dat is een BDP gever op het plaatje,deze zit boven in het vliegwielhuis gemonteerd.

Hans

langenb (0), 16 jaar geleden

[quote=Hans4037]Ja dat is een BDP gever op het plaatje,deze zit boven in het vliegwielhuis gemonteerd.[/quote]
betekent dit dat ik hem van bovenaf zou moeten zien zitten onder de motorkap bij de clio? of moet ik schuin erin kijken (links/rechts/voren/achter)?

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Van bovenaf naar de achterkant van de motor kijken

teunissen (0), 16 jaar geleden

Luchtfilter weghalen dan zie je hem zo zitten, wij hebben het zelfde gehad de stekker van de bdp beetje zuurvrije vaseline opdoen, op de contactpunten, daarna was het probleem over.

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Beter is gewoon vervangen, zijn gemodificeerde exemplaren voor.

langenb (0), 16 jaar geleden

Sorry voor de late reactie, ik had 2 weken vakantie.
Bedankt voor de reacties, heb hem inmiddels gevonden, schoongemaakt en wat contactspray in de stekker gespoten. Nu even afwachten of het beter is. De 1e 7x is hij gestart zonder problemen, maar dat zegt nog niks natuurlijk. Als het weer voorkomt dan vervangen en hopen dat het dat ook was.

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

De connector zal het wel weer een tijdje uithouden maar na een keer slecht weer of vorst oid. dan wordt het toch weer slecht contact en slecht starten.

Gewoon vervangen, vaseline en contactspray leuk maar tijdelijke oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.