Renault MEGANE SCENIC: Raambediening

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K F7, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 74

De elektrische raambediening aan de rechterzijde werkt niet meer. Het gaat om zowel het voor- als achterraam die niet meer reageren op de bedieningsknoppen bij het raam zelf en ook niet op de schakelaar bij de bestuurderszijde. De dubbelklik op de afstandsbediening waarbij de ramen normaal dichtgaan reageren ze ook niet.

Wie weet waar ik kan beginnen om dit probleem op te lossen. Alvast bedankt voor de geboden hulp.

Burgie

Geplaatst door Burgie , lid sinds 3 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Is dit spontaan ontstaan , of zijn er werkzaamheden geweest ?
controleer of er signaal op de motortjes komen , komt er spanning , motortjes defect , in de linker deur zit een printje daar loopt alles overheen , defect ?

Burgie, 1 jaar geleden

Het probleem begon eerst dat het raam aan de bestuurderszijde soms niet open ging. Aan de passagierskant zijn nooit problemen geweest, tot nu ineens rechts geen enkel raam meer reageert. Werkzaamheden zijn er niet geweest.

Een spanningsmeter heb ik helaas niet. Heb nu een nieuwe raamschakelaar voor de bestuurderszijde besteld. (Neem aan dat daar de bedoelde printplaat in zit). Zal het resultaat nog melden

Burgie, 1 jaar geleden

Beide raamschakelaars voor vervangen en alle ramen werken weer. Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.