Renault Megane: Raambediening rechtsvoor werkt niet meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i/16V

Hallo,

Van de week stond mijn raam in één keer open ik dacht zou de comfortmodule wel zijn had ik links ook al vervangen.
Vandaag naar de sloop gegaan voor een compleet werkende set met comfortmodule, deze gelijk aangesloten op mijn stekker want de deur lag toch nog open maar werkt niet!
Geprobeerd met het centrale systeem knop in de linkse deur als ook met de knop van de rechter deur, werkt beide niet!
Zit rechtsvoor appart gezekerd? Kan ik eventueel nog stroom meten op de connector die op de comfortmodule zit?

Het sloopbedrijf zei dat ze hem getest hadden en dat hij werkte! Kan ik nog rechtstreeks 12V op de motor zetten zonder de comfortmodule? Waarschijnlijk maakt de polariteit +/- niet uit want dat gaat hij waarschijnlijk open en dicht.

Wie heeft er advies voor mij?

Vandaag (27-09 weer verder gegaan met het rechter raammechanisme, als ik 12V op de motor van het raammechanisme zet dan doet hij het gewoon. Als ik op de centrale schakelaar links meet dan heb ik 12V en als ik dan linksvoor,linksachter en rechtsachter open doet zakt de spanning naar circa 0,3V en gaat het raam open.
Als ik het zelfde rechtsvoor doet dat blijft de spanning op 12V staan. Als ik de stekker van de comfortmodule haal dat meet ik daar nog steeds 12V.
Kan het nu aan de schakelaar links liggen of toch aan de comfortmodule?'

Vandaag (29-09) de bedrading door gemeten van linker schakelaar naar rechter schakelaar en dat was goed. Nu kan ik dan toch aannemen dat er geen draadbreuk is?
Wat me nog steeds niet lekker zit is dat er 12V op pin 3 en 4 blijft staan van de connector die aan de comfortmodule vast zit ook als ik de schakelaar van links of rechts gebruik om het raam op of neer te krijgen klopt dit?
Als ik dit met de schakelaar voor links doet dan zie ik de spanning zakken naar 0,5 V en gaat het raam gewoon naar beneden!

Weet nu nog steeds niet zeker of het de schakelaar of de module is wie kan nog iets verder helpen met wat handigen dingetjes?

Ruud Renault

Geplaatst door Ruud Renault (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ruud Renault (0), 10 jaar geleden

Vandaag bij de sloop geweest en ander raammechanisme met module op mijn stekker aangesloten en werkt helaas niet!
Daarna andere schakelaar in linker deur aangesloten en alle ramen werkte behalve rechtsvoor!

Wat kan ik nu nog testen?

zappy (0), 9 jaar geleden

Hey Ruud,
Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn Megane (bj 2006). Ik ben benieuwd of jij uiteindelijk een oplossing hebt gevonden ???

Ruud Renault (0), 9 jaar geleden

Uiteindelijk was het de stekker in de auto want die maakte geen goed contact meer! Opgelost samen met een Renault monteur door een andere raammechanisme te plaatsen! Want ik had bij de andere de kabel een beetje kapot gemaakt, kabel begon te raffelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.