Renault Laguna: Raammechanisme defect??

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4P

Hallo,

Vanavond begon het raammechanisme van mijn bestuurdersportier ineens te haperen.
Hij kraakte al een tijdje als hij bovenin kwam maar nu deed ie helemaal niks meer en ik heb hem met veel moeite en jutteren dicht kunnen krijgen.
Lijkt wel over er iets langs rafelt als hij dicht gaat.
Wie weet wat dit kan zijn en wat het evt gaat kosten en natuurlijk of het makkelijk ZELF te vervangen is???

Alvast bedankt.


Ben

DijkvanB

Geplaatst door DijkvanB (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sytze (0) PRO, 15 jaar geleden

Kwaal van deze Laguna's. Eerst meestal links en dan een poosje later de rechter. Het raam mechanisme kost bij de dealer plm 200,-. Er zijn via via van plm 120,- te verkrijgen. Daar komt de btw en het werk bij. In een half uurtje zit het erin als alles meezit. Voor ons is het een makkie maar voor jou? Weet niet wat je kan maar het is te doen voor iemand met gevoel voor techniek.

Sytze

DijkvanB (0), 15 jaar geleden

Dat had ik begrepen ja:(
Rechts vertoond nog geen kuren gelukkig maar zal ook ooit weleens kaduuk gaan.
Ik ben redelijk handig maar ben alleen bang dat ik het een en ander sloop, kan bijvoorbeeld niet vinden hoe ik de binnenbekleding van mijn deur los moet halen.....
Waar kan ik die (viavia) mechanismen krijgen?
Bedankt voor de reactie!

dikderuiter (0), 15 jaar geleden

Heb hetzelfde gehad bij mijn laguna 1998. Kunststof tandwiel dat aangedreven wordt door een wormwiel is versleten. Motortje op de sloop gehaald voor 30 euro maar het inbouwen was nog een hele opgave. Ik kon het raam er niet meer in krijgen. Is een foefje voor maar dat kende ik niet. Uiteindelijk door een bevriende garagist laten doen. Kostte 50 euro

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Bij de fase 2 laguna's word de kracht van de motor dmv een staaldraad overgebracht op het mechanisme, dat gaat meestal rafelen of breekt.

Als nou idd de metaaldraad stuk is kan je deze ook los halen van de motor. Hiermee kan je bij sommige modellen kosten besparen. Er zijn geloof ik drie verschillende raammotoren voor de laguna verkrijgbaar. Alleen de aansluiting en de mogelijkheden zijn anders, maar de staaldraad is het zelfde. Dan kan je dus volstaan met een goedkopere versie mechanisme en kan je de motor overzetten.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Mechanisme is los te leveren.. iets van 120 ex (zo uit mn hoofd)

DijkvanB (0), 15 jaar geleden

Ik heb eens wat rond gebeld en gevraag, Renault zegt dat de motor NIET los van het mechanisme te halen is en dat het in zijn geheel vervangen moet worden, kosten 300 euro incl.
Elke andere onderdelenhandelaar zeg dat de motoren en het mechanisme gewoon los van elkaar te halen zijn....
Wat is nu waar?Renault denkt waarschijnlijk"kassa"en wil het complete gebeuren vervangen.....

Kan aan een mechanisme komen voor 99 euri incl. maar dan moet ik t uiteraard wel zelf vervangen, zijn hier nog speciale gereedschappen of trucjes voor nodig los van een Tor-x setje?
Overigens bedankt voor de reacties;)

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Klopt Renault levert het alleen maar compleet. Daar kan geen dealer wat aan doen..
deurbeplating demonteren en complete mechanisme verwijderen. Nu kun je de motor met 3 torx 20 schroeven verwijderenen overzetten. Je hebt als ik me niet vergis alleen torx 30 en torx 20 nodig

Succes

DijkvanB (0), 15 jaar geleden

Ok op die manier, het scheelt wel even 100 euro op het onderdeel namelijk:S
Het klinkt simpel zo, moet ik het raam nog vastzetten zodat ie niet in mn deur sodemietert als ik het mechanisme loshaal?
De deurbekleding zit onder met 2 torx vast en 1 achter de deurhendel, klopt dat?

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Raam kun je even met een stuk plakband vastzetten. En deur zit onder met 2 schroeven en achter de de deurhendel met torx 30. Klopt idd.

DijkvanB (0), 15 jaar geleden

Ok, dan ga ik binnenkort eens aan de slag.
Bedankt voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.