Renault Laguna: Xenon verlichting

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hoi,
Mijn rechter verlichting (xenon) brand niet meer. Normaal bij een kapotte lamp krijg je een foutterugmelding op het display echter nu niet. Ik heb de oude lamp laten doormeten en volgens de monteur zou deze kapot zijn. Een nieuwe lampenset gekocht en de kapotte lamp gemonteerd echter nog steeds geen resultaat. Heeft iemand misschien een idee hoe dit probleem op te lossen?
Dank, Cok, Almere

cokwolff

Geplaatst door cokwolff (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Niet alleen een lamp kan stuk...... ook een ballast kan defect raken.

Gr. paul

cokwolff (0), 15 jaar geleden

Hallo Paul, hoe kom ik hier achter, alle componenten een voor een checken?
Dank,..Cok

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=cokwolff]Hallo Paul, hoe kom ik hier achter, alle componenten een voor een checken?
Dank,..Cok[/quote]
Laat er iemand naar kijken met verstand van zaken. Werken aan xenon is niet zonder gevaar / risico's gezien de hoge voltage.

Gr. paul

sgm (0), 15 jaar geleden

Hier staat hoe je een ballast kunt vervangen. Valeo nummer staat op de ballast. Helaas is de opmerking in de PDF over dit nummer niet volledig. Het is namelijk het nummer van 1 kant. De andere kant heeft een ander nummer.
http://dafranze.homeunix.com/webspace/dF...
Echt gevaarlijk is het overigens niet. Je zet de spanning van de lamp uit en maakt de 12V voeding van de ballast los. De hoogspanning is dan al snel weg.
Hopelijk heb je niet teveel betaald voor de lampen, want daar wordt je nogal eens voor afgezet...

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=sgm]Echt gevaarlijk is het overigens niet. Je zet de spanning van de lamp uit en maakt de 12V voeding van de ballast los. De hoogspanning is dan al snel wel.[/quote]
In die mate gevaarlijk.... krijgt men een TIK van zo'n ballast kom je in het revalidatiecentrum terecht, niet geloven gewoon ervaren.

Gr.paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.