Renault Twingo: raar geluid

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo, het autootje van mijn dochter maakt meteen bij het starten een raar geluid, het lijkt wel een koffiemolentje wat als je gaat rijden verandert in een vliegmachine. Geluid is er dus ook als je geen gas geeft maar wordt harder als je daadwerkelijk gaat rijden. Iemand een idee of dit ernstig is?

Desiree van Gestel

Geplaatst door Desiree van Gestel (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1635) PRO, 8 jaar geleden

Probeer het geluid eens te plaatsen dmv een opname .
Als je stilstaat en je geeft gas , wat gebeurt er dan met het geluid ?
Maakt het nog uit of de koppeling ingetrapt is ?
Waterpomp - dynamo - druklager - span/looprol in distributie ?

Desiree van Gestel (0), 8 jaar geleden

Het maakt niet uit of de koppeling is ingetrapt. Als ik gas geef wordt het geluid wat hoger van toon. Ik ben niet handig met het plaatsen van een geluidsopname helaas :(

kaleido 1 (1635) PRO, 8 jaar geleden

Dan zou ik morgen gewoon even langs de garage rijden en ze er even naar laten luisteren , voordat er iets ernstig mis gaat.

Desiree van Gestel (0), 8 jaar geleden

Dat doe ik en zal morgen laten weten wat het uiteindelijk was.

Desiree van Gestel (0), 8 jaar geleden

Het was de dynamo. De kogellager is eruit en dat veroorzaakt blijkbaar het geluid. Advies was om de dynamo te laten vervangen, dus dat wordt diep in het portemonneetje maar dan is hij ook wel weer helemaal tip top in orde en kan mijn dochter weer veilige km's maken :) Nog bedankt voor het meedenken!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.