Renault Megane: Raar geluid bij uitlopen auto

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Had dit bericht al geplaatst dacht ik maar kan het niet meer vinden dus hier nogmaals.

Mijn Renault geeft sinds een aantal weken een geluid zodra ik gas loslaat op de snelweg. Bij snelheden van 120 t/m 80 hoor ik dit geluid in de 5e versnelling. Heb het geluid nooit gemerkt in een lagere versnelling. Sprak mijn garage recent en die dacht aan de druklager of anders een probleem in de versnellingsbak. Het geluid is er niet altijd maar wel vaak. Het geluid stopt uit zichzelf als ik het laat gaan. Het stopt meteen als ik gaas weer in trap of de koppeling.

Ik hoop dat jullie me wat meer inzicht kunnen geven in dit probleem en als het kan ook wat oplossingen.

Groetjes Chan

Chan

Geplaatst door Chan , lid sinds 10 jaar geleden

7 Reacties

Heino4267, 9 jaar geleden

Losgelopen moer van de 5e versnelling?

Chan, 9 jaar geleden

Maakt een losgelopen moer een vanzelf verdwijnend geluid? En hoe zou ik het kunnen zien of wat jij zegt de oplossing is?

Groetjes Chan

Chan, 9 jaar geleden

Ik heb aanstaande woensdag een afspraak in de garage. De auto krijgt dan een service beurt en zal aan wat dingen geholpen worden. Zo is de blower weer eens stuk en kan ik de stand van de blower niet veranderen. Helaas heeft de startmotor ook weer kuren. Ik heb nu al een paar keer de auto aan moeten duwen. Kan iemand me vertellen hoeveel een gereviseerde startmotor zou mogen kosten? Ik ben krap bij kas en zoek de goedkoopste oplossing. Een niet startende motor is vrij onhandig.

Groetjes Chan

Chan, 9 jaar geleden

Hum erg weinig reactie op mijn probleem. Ik heb ondertussen een APK gehad en de garage kan me niet vertellen wat dat geluid maakt. Wel heb ik nu serieuze problemen met de startmotor. Al meerdere keren heb ik met behulp van voorbijgangers de auto aangeduwd. Daarnaast is plotseling de achtervering links heel luid aan het protesteren bij elke deining. Echt heel irritant piepen van de schokdemper. Heeft iemand een snelle oplossing voor dat geluid? Of wellicht een verklaring waarom ineens dit geluid is ontstaan? Roest? Ik weet het niet.

Hoor graag van jullie.

Groetjes

Pjotr9136, 9 jaar geleden

Beste Chan,

Misschien moet je bij een andere garage nog eens naar het geluid in de 5e versnelling laten kijken.
Wat betreft de startmotor, probeer er eens een te krijgen van een sloop en als je het zelf niet kan kunnen zij hem er misschien wel (goedkoop) voor je op zetten.
Mogelijk ben je op het punt aangeland waarop je je moet afvragen of je (het beperkte) geld in deze auto moet steken, als je er aan begint komt er misschien steeds weer wat nieuws bij. Zeker de versnellingsbak kan duur worden, ik zou eerst daar duidelijkheid over zoeken, dan weet je waar je (qua kosten) aan toe bent.
En zo'n geluid is via de computer moeilijk te beoordelen (vandaar waarschijnlijk weinig reacties).

Succes, Peter

Chan, 9 jaar geleden

He Peter,

Tja daar had ik ook al aan gedacht. Dat ik misschien een geluid opname moet maken zodat de mensen wellicht zouden kunnen luisteren. Weet echter niet of het mogelijk is om dat geluid dan te posten. In ieder geval wil ik je bedanken voor je oprechte advies. Het vervelende is dat je nooit weet hoeveel geld er in je auto moet worden gepompt. Ik zal nog laten weten als ik weer wat heb gedaan.

Groetjes

sjaak10918 PRO, 9 jaar geleden

Laat bij een renault specialist (hoeft niet een dealer te zijn) snel kijken naar de moer van de 5 e versnelling want bij renault versnellingsbakken gaat die moer soms los. Als je er snel bij bent, kan de schade meevallen, anders kost het je de versnellingsbak. zoek anders maar eens op internet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.