Renault Megane: Tijdens het starten hoor je een tikkend/ratelend geluid

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600

Tijdens het starten hoor je een tikkend/ratelend geluid en de auto start niet. En binnenverlichting valt ook even weg .Weet iemand wat het probleem kan zijn?


gr rene

rene wieringa

Geplaatst door rene wieringa , lid sinds 10 jaar geleden

8 Reacties

jan T PRO, 9 jaar geleden

distributie mischien versprongen.

groetjes jan.

kaleido 1 PRO, 9 jaar geleden

Accu leeg of een lage accuspanning
Startrelais begint dan te ratelen/tikken

rene wieringa, 9 jaar geleden

accu is vol maar de startmotor draait niet rond,waar zitten dan de startrelais


gr rene

anoniem-1573996169, 9 jaar geleden

in de startmotor zelf zit een relais waardoor het tandwiel, dat de starterkrans van het vliegwiel moet aandrijven, naar buiten schiet (de bendix). Geen goede plus op de startmoptor of vervuilde bendix waardoor het tandwiel niet (genoeg) naar buiten komt. Startmotor verwijderen en schoonmaken of vervangen door nieuwe of gereviseerde (ruilexemplaar)

rene wieringa, 9 jaar geleden

okee startmotor verwijderen moet dat op een brug of via de wielkas en kan je het er zo afpakken of zit het met eenofander ding wat het motorblok ingaat of zo?

gr rene.

anoniem-1573996169, 9 jaar geleden

startmotor zit met drie bouten vast, als ik het goed heb twee die vanaf onder- en één vanaf bovenzijde te bereiken zijn. Vergeet niet eerst de - pool van de accu los te maken omdat de startmotor zelf rechtstreeks op de accu is aangesloten! Kan niet via de wielkas. Beste is op een brug maar liggend onder de auto (met goede assteunen!) kan het ook. De startmotor is goed zelf open te maken en kan dan gereinigd en gesmeerd worden. Ik zou gaan voor eenh ruilexemplaar bij een automaterialenzaak (ik meen rond €140).

rene wieringa, 9 jaar geleden

Heb gisteren onder de auto gekeken zag een groot tandwiel vlak bij de startmotor als je de auto start gaat deze een klein beetje draaien later tikken heb geprobeerd de auto aan te drukken maar het leek wel of de hele auto begon te schudden maar sloeg niet aan iemand een idee wat dit probleem kan zijn.


gr rene

rene wieringa, 9 jaar geleden

Iedereen bedankt voor het meedenken. Het probleem is opgelost, het bleek een lage accu spanning te zijn, accu bleek kapot te zijn. Nieuwe erin en hij rijd weer als vanouds.

Gr rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.