Renault Twingo: Radiator slaat niet aan en motor wordt warm

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo,

De radiator van mijn Renault Twingo slaat helemaal niet aan, ook wordt mijn motor te warm.
Heb iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn.

Gr johan

JohanH

Geplaatst door JohanH (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Zet eens rechtstreeks spanning op die vin. Werkt dit dan de sensor op werking controleren en zie of hij/zij wel in de koelvloeistof ondergedompeld zit .enz. Succes.

JohanH (0), 12 jaar geleden

Hoi Punt,

Alvast hartstikke bedankt voor de hulp. Ik ga dit morgen proberen en dan laat ik het horen.

Gr Johan

JohanH (0), 12 jaar geleden

Hoi,

Kan iemand mij vertellen hoe ik de vertellen hoe ik de vin onder rechtstreekse spanning kan zetten. kan in dit geval ook de thermostaat kapot zijn.

Gr Johan

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Heb je de termoschakelaar gevonden die de vin schakelt ??? Trek de stekker los en verbindt de bedrading door. Met wat isolatie om sluiting te voorkomen. Succes.

JohanH (0), 12 jaar geleden

Hoi punt,

Ik heb gekeken maar kan de temperatuur schakelaar niet vinden. weet jij waar die ongeveer zit.

JohanH (0), 12 jaar geleden

Hoi,

Ik heb de ventilator getest via de accu deze doet het. Ik heb uiteindelijk de sensor gevonden, deze zat onderaan de radiateur. Echter als ik van deze stekker de spanning doormeet kwam ik tot de conclusie dat deze geen spanning heeft. Hoe kan ik nu verder zoeken.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Iedere gebruiker heeft tegenwoordig een eigen zekering ........ dus zoek hem op. Bij het ene merk staAT ER ALLEEN SPANNING OP ALS HET CONTACT AAN staat. Er zijn ook merken die er een constantspanning op hebben staan . Als de ventilator bezig is en je zet de motor uit dan draait de vin zolang door tot de temperatuur bij die sensor genoeg gezakt is. Maak desnoods zo'n verbinding maar zorg voor een zwevende zekering en houd het veilig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.