Renault Laguna: radio doet het wel maar geen geluid

Bouwjaar: 1998

ik heb een probleem met de radio.
vandaag een nieuwe serie speakers geplaatst en toen kwam er goed geluid uit. echter na en poosje(mijn kind zat in de auto) blijkt er geen geluid meer uit de radio te komen.
heb intussen de radio vervangen door een exemplaar waarvan ik zeker weet dat die werkend uit de auto is genomen ook hier geen geluid uit de boxen.
toen maar de boxen los genomen en vervangen door andere maar nog steeds geen geluid,
werking radio's wel goed (display, zenders enz)
als eerste natuurlijk de zekering bekeken maar deze is ook goed (radio werkt zonder geluid).
ik weet het niet meer??
zit er soms ergens een verborgen versterker of zekering voor de speakers?
wie kan mij helpen?
het is erg stil zo zonder geluid.

Geplaatst door

web_surfer (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

als je zowel de radio als de speakers al vervangen hebt, zou ik eens de speakerkabels doormeten, misschien dat er ergens een sluiting is, dan springt de beveiliging aan van de radio waardoor je inderdaad geen geluid meer krijgt.

ace2k 0
badge

18 jaar

Weet uit ervaring wel dat een radio defect gaat als je maar 1 kant aan sluit (Links of Rechts), maar zo snel?

sjaak10918 0
badge

18 jaar

zit er geen carkit bij op.
Springt deze niet op mute?

sjaak r 0
badge

18 jaar

zou ook kunnen sjaak ja, heb je inderdaad gelijk in, dat de mutekabel sluiting maakt op het huis van de radio, maar dan krijg je wel een mute aanduiding op je radio. maar in ieder geval het zal in je kabelwerk zitten michael

ace2k 0
badge

18 jaar

hallo,

bedankt voor alle hulp
probleem is opgelost.
met schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik dacht alles goed geisoleerd te hebbenwas ook in eerste instantie zo (werkte goed)echter zat de achterste speaker net tegen metaal aan en dan doet tie het niet..

web_surfer 0

18 jaar

mooi michael, is gewoon de beveiliging in werking gesteld van de radio, hoef je je niet voor te schamen, dit zijn van die foutjes die je maar 1 keer maakt, en daarna nooit meer.

ace2k 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.