Renault Laguna: Ratelen, allemaal lampjes, flitsende wijzers en niet starten

Bouwjaar: 2002

Beste mensen,

Raar probleem, ik hoop met eenvoudige oorzaak.

Inleiding: Om het parkeer-piepertje in mijn 2002 1.8 GT op LPG te lokaliseren auto op contact!! met de achterkant dicht bij een andere auto. Ben hier +/- 45 minuten mee bezig geweest. Piepertje gevonden en ik wilde het naar voren verplaatsen, omdat ik het achter het stuur zo slecht hoor, maar da's lastig.

Vanmiddag wilde ik de auto starten. Het enige wat er gebeurde was dat de gele ABS en Airbag lampjes bleven branden, dat de motor niet startte en het vreselijk ratelde onder de motorkap. Nog een keer op de startknop drukken hielp niets. Toen snel de pluspool van de accu gehaald. Toen stopte het ratelen. Pluspool weer gemonteerd en procedure herhaald. De display's sloegen op hol. De airco display knipperde. De centrale display tussen km- en toerenteller gaf van alles aan en de wijzers van de tellers gingen schoksgewijs heen en weer. Toen startkabels aangesloten, motor van donorauto gestart en procedure herhaald. Toestand weer normaal, maar auto startte niet. Alleen klikje en stop. Weer herhaald, zelfde resultaat.

Kan ik zelf makkelijk checken of een kapotte accu de oorzaak is?

NB. Kijkglaasje van accu zag zwart. Moet bij goede accu groen zijn. Volgens mij is de accu de originele en zit er dus 4 jaar en 160.000 km in.

Groet,

Patrick Bour.

pjmbour

Geplaatst door pjmbour (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

graalus (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt mij een defecte accu!

lazneco (0), 18 jaar geleden

hoi hebt precies de zelfde probleem gehad ik heb een laguna 2.0 ide van 2002 het is inderdaad de accu en ik zal gelijk een goed tip geven koop niet de accu van de dealer ik heb de zelfde accu merk delphi allen met een iets groter ampere gekocht voor de helft van de prijs en de auto loopt en start veel beter het is net dat klein beetje dat helpt bij mij was het al bij 140000 begonnen ze hebben de accu doorgemeten bij renault en zijden dat die goed was !!!!!!!! dus niet..

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

De dealer kan zowel het volume als de toonhoogte van de pieper instellen.

pjmbour (0), 18 jaar geleden

Mensen,

Dank voor jullie snelle reactie's. Omdat de auto natuurlijk niet meer van zijn plek kwam, ben ik vanochtend naar Renault Hilversum gefietst. Zij hebben iemand op pad gestuurd. Toen ik vanavond thuis kwam zat er een nieuwe accu, merk Renault, in met een groen kijkglaasje. Kost 113 euro inclusief montage. Vind ik nog wel meevallen. Morgen weer even de radio instellen en de ramen (hoe ging dat ook alweer? staat geloof ik in het boekje) Kan ik donderdag weer naar de LPG-boer ivm wat gasellende. Jullie horen nog van me.

Patrick

sgm (0), 18 jaar geleden

Waar zat nou precies die zoemer en hoe kom je eraan? Bij mij is het kreng defect en ik kan 'm niet vinden.

pjmbour (0), 18 jaar geleden

Piepertje zit in de Grand Tour links achter. Klap het linker deel van de rugleuning van de achterbank naar voren. In de deurstijl zit dan het piertje, ergens naast het linkerbevestigingspunt van de achterleuning. Bekleding loshalen is mij teveel gedoe, maar kan vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.