Renault Espace: Radio Espace

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Goedenavond,

Mijn andere account lijkt niet meer te werken en dus een nieuwe aangemeld. Ik heb een (luxe-)probleem met mijn Espace. Sinds 1 week in bezit.

In mijn vorige auto had ik een radio met mp3-functie. Aangezien de radio van de Espace onvindbaar is de volgende vragen..
- Waar bevind zich de radio in de Espace?
- Is het mogelijk deze om te wisselen met mijn oude radio zodat de hendel aan het stuur blijft werken?
- Of is het mogelijk bijv een usbstick op de radio aan te sluiten?

Heb nu een cdwisselaar maar dat haalt het niet bij een radio die ook mp3's speelt.

Alvast bedankt!! Gr Ate

ABS2010

Geplaatst door ABS2010 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

De radio bevind zich onder de bestuurders-stoel op de bodemplaat bedekt met een zwarte kap.
De uitbreiding functies zijn heel beperkt tot wat er al aanwezig is.

Gr. paul

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

- Heb je een dashboard met een kleurenscherm voor de navigatie of een monochroom scherm?
Kan je een foto van je (hele) dashboard maken en plaatsen of op internet zo'n gelijk dashboard zoeken en daarnaar een link plaatsen?
Dan kunnen we je zeggen welk systeem je hebt, wat dat standaard wel/niet kan en welke uitbreidingen wel/niet mogelijk zijn (audio connection box, MP3 enz).

- kan je geen soortgelijke Espace zoeken (tweedehands, wellicht even bij een garage kijken) en daarin kijken wat er onder de voorstoel behoort te zitten?

Zou trouwens een heel maffe situatie zijn als jij een auto koopt waar de tuner/versterker uit verwijderd is....
Lijkt mij een reden om de verkoper alsnog aansprakelijk te stellen.
Alhoewel die onderdelen gewoon tweedehands verkrijgbaar zijn (mits je expliciet het complete chassisnummer van de auto waar de radio uit komt als informatie meegeleverd krijgt, dit i.v.m. het opvragen van de securitycode).

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

@Heino, ik maak nergens uit op dat de radio vermist is, alleen dat hij hem niet kon vinden. Maar van die foto is wel handig idd, als hij een cabasse systeem heeft kan hij ook met een stekkertje een aux erop aansluiten.

ABS2006 (0), 13 jaar geleden

Beetje verwarrend maar nu kon ik weer niet inloggen met mijn nieuwe account. De oude dus weer gebruikt die het nu ineens wel weer doet...

Bedankt voor jullie informatie!! Er is geen navigatie ingebouwd en voor de rest is mijn dashboard zoals op de foto's van de site van autoweek (weet niet hoe ik foto's kan uploaden hier).

Enne... de radio zit er gewoon in hoor maar ik had geen idee waar ik deze kon vinden omdat alles zo goed is weggewerkt...

Gr Ate

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Okee, overblijvende vragen:
- Is het mogelijk deze om te wisselen met mijn oude radio zodat de hendel aan het stuur blijft werken?
Er zijn diverse merken autoradio's die accessoires bij hun autoradio verkopen die separate displays aansturen en stuurbediening mogelijk maken. Dat moet je voor jouw type autoradio nagaan op internet: wat is leverbaar en zo ja, is dat voor jou betaalbaar?

- Of is het mogelijk bijv een usbstick op de radio aan te sluiten?
USB is niet zomaar een aansluiting waarvoor je een verloopsnoertje koopt, maar het vereist óók software om het datatransport te regelen. Het is dus zeker niet "zomaar erbij te kopen en aan te sluiten". Ook hier geldt dat je bij het merk van jouw autoradio moet naspeuren wat wel en niet leverbaar is bij die autoradio. Dat is bepalend voor je mogelijkheden.

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Hiernaast geldt dat de nieuwere Renault autoradio modellen én bluetooth hebben én MP3-ondersteuning zonder ID3-tags: je kan daarin niet alleen CD's afspelen, maar óók CD's met daarop MP3's (gebrand). Ik meen dat dit door Renault omstreeks 2006 is ingevoerd.
Als je het model van jouw autoradio hier vermeld (dat staat in tekst ergens voor op de radio, bv. "Tuner List") komen we al een stuk verder.

Algemene informatie:
Je zegt hierboven dat je een CD-wisselaar hebt. Ik denk dat die in je dashboard zit ingebouwd. Volgens mij zit het zo voor die modellen:
- als die gele lampjes heeft (die CD1 - CD6 aanduiden), heb je geen MP3-ondersteuning en geen USB. Dat is ook niet uit te breiden.
- als die groene lampjes heeft, kan die MP3-CD's afspelen (zonder ID3-tags, dus met de vermelding "CD1, Map1, Nr1"), zit er tevens Bluetooth-ondersteuning op (voor je telefoon) en is die niet uitbreidbaar naar USB. Je zult je muziek dan dus op CD's moeten branden. Ik weet zeker dat hij CDR's afspeelt, ik weet niet of hij CD-RW's afspeelt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.