Renault 16: Radio speler werkt niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: Diesel

Beste,

Ik heb de batterij verwisselt van een renault megane cabrio van ons buur.
De radio ging niet meer achteraf. Wat is de reden hiervan?

met vriendelijke groet,
Z.Y.

zuriye

Geplaatst door zuriye (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 16? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

eddyarc (0), 14 jaar geleden

code?

Heino4267 (110), 14 jaar geleden

Uitleg: Je radio heeft een eigen radiocode. Als de accuspanning onderbroken is geweest, zal de radio om de code vragen. Deze code heb je (van de vorige eigenaar of hij staat wellicht op je koop-contract). Als je hem niet hebt, neem je alle autopapieren en legitimatie mee en ga je naar een Renault-dealer. Tegen een kleine vergoeding kan die de code voor je acherhalen. De code schrijf je op en je voert hem in op de radio. Hoe je dat moet doen staat in het instructieboekje van de auto. Als je dat niet meer hebt, wil de Renault/dealer dat tegen een kleine vergoeding voor je doen.

De code invoeren gaat via de radiobediening aan het stuur en anders met de toetsen op de radio.
Elke keer als je een foute code invoert, duurt het een half uur voordat je een nieuwe code kunt invoeren. Deze tijdsduur telt alleen door bij ingeschakeld contact (contact uit: begint weer bij nul te tellen). Bij elke volgende poging verdubbelt die blokkeringstijd, terwijl je sommige autoradio´s ook hierdoor `permanent` kunt blokkeren.

Zoek het dus vooraf goed uit voordat je er aan begint, anders wordt het een drama.

Ik heb dit zelf ook al eens gedaan en het stelt niets voor als je de juiste code hebt en je het instructieboekje erbij hebt (30 seconden werk).

Suces!

zuriye (0), 14 jaar geleden

ok dank u wel, ik zal eens vertellen bij mijn buren.

Heino4267 (110), 14 jaar geleden

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 16 of stel zelf een nieuwe vraag.