Renault Laguna: radio stoort

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hallo,

sinds een tijd stoort mijn autoradio van carminat. Dit doet hij niet als ik de verwarming uitzet. Als ik hem weer aan zet stoort de verwarming niet. Verder als ik de cd afspeel stoort hij ook niet. Dus het is puur bij de radio zenders. Garage kan geen probleem vinden. Waar kan dit probleem aan liggen?


vr gr f heida

fokko heida

Geplaatst door fokko heida (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Heb je een hatchback of een station?

fokko heida (0), 13 jaar geleden

een hatchback

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Er zit achter het kunsstof van de kofferbakklep wat langs de schanieren loopt een versterker van het signaal. Kijk eens na of die nog voeding heeft. De antenne zit namelijk in het glas. Mogelijk dat de achterruit verwarming hierop stoort.

fokko heida (0), 13 jaar geleden

bedankt voor de tip zal er naar kijken

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

- is de storing afhankelijk van je motortoerental? Zoja: laat je dynamo eens controleren
- is de storing afhankelijk van de snelheid waarmee je blower draait (dus de kachelventilator)? Zoja: kijk die na op versleten koolborstels e.d.
- is het gewoon altijd storing op de radio? Dan kan je antennevoet slecht contact maken met massa of de antenneversterker (die was bij mijn Laguna I Phase II toegankelijk via de binnenverlichting vóór, hoe dat bij jouw auto zit weet ik niet) doet het niet goed.

(Ik neem aan dat je het hebt over storing op de FM band? Op AM stoort bijna alles, ook als de radio wel goed is.)

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

De lag I heeft een antenne op het dak, dus daar kom je niet via de binnenverlichting, dit is een lag II met antenne in het glas.

fokko heida (0), 13 jaar geleden

Volgens de garage zit bij mij de radio-antenne bij de gps antenne in, en die zit achter op de auto op het dak en niet in het glas. Garage heeft een goedkope oplossing een antenne plaatsen op de vooruit en de achterste uitschakelen. dan doet de navigatie niet meer maar dat is niet erg, heb namelijk ook een Tom-Tom. En die ik in de auto heb zitten heeft geen kleurenscherm alleen een pijl voor de richting http://www.halfords.nl/shop/auto-accesso... dit kost 40 euro

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Antenne zit in het glas.
Zie pagina drie van dit topic:
http://www.lagunaclub.nl/forum/index.php...

Het haaievinnetje achterop de auto kunnen twee soorten zijn namelijk voor een combi van GPS en GSM of alleen GSM. Als jij dit geen GPS hebt is het een GSM antenne.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.