Renault MEGANE: ramen doen het niet meer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M T7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

de voorramen (enigste beweegbare ramen) doen het niet ,zekeringen nagekeken allemaal goed maar zie in de zzekeringkast binnen een een module relay zitten moeten er geen 2 zitten? iemand nog iedeeen,tips?

mandy ricksen

Geplaatst door mandy ricksen , lid sinds 2 jaar geleden

2 Reacties

Heino4267, 2 jaar geleden

Ik neem aan dat je elektrische raambediening hebt en dat die in beide voor portieren niets meer doen.
De elektrische ramen hebben geen relais in de zekeringkast nodig.
De meest voorkomende oorzaak (2002 ....) is een draadbreuk in de draadbundel in de deuropening van het bestuurdersportier. Soms zit het in de schakelaars in het bestuurdersportier, maar een draadbreuk komt vaker voor.
Dat is in eigen beheer te repareren, als je een beetje handig bent en secuur werkt.

Je kunt dat trouwens controleren, maar dan moeten de portieren open: op de print van de raammotor zit een stekker. Als je die er af haalt en op die contacten kort + 12 Volt en massa zet, moet de raammotor gaan lopen. Als je de draden omwisselt gaat het raam de andere kant op bewegen. Als op die manier de raammotor werkt, is je raammotor in orde en ligt het waarschijnlijk aan een van de hierbovengenoemde oorzaken.

Hans4040 PRO, 2 jaar geleden

Als je, naar aanleiding van het plaatje, even aangeeft welk systeem je hebt kan ik er een schema bij zoeken...

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.