Renault megane 1.9 dti air: rammelende kunststof kap op motorblok

Bouwjaar: 2001

hallo,

ik ben druk op zoek naar een megane 1.9dti vanaf 1999.
gisteren ben ik bij een autohandelaar een mooie witte megane 1.9 dti hatchback uit 7-2001 tegengekomen. bij het bekijken van de megane viel mij op dat de kunststof kap bovenop het motorblok bij draaiende motor hevig schudde. is dit wel normaal ? het viel ook op dat de dopjes waar de schroeven van die kap zitten verdwenen zijn. de beste man zei dat als ik twijfels had over de staat van de auto hij een uitdraai van de komplete historie van de auto bij de renault dealer kon laten uitdraaien. zou het rammelen onschuldig zijn en bijvoorbeeld gewoon een paar schroeven niet goed aangedraaid , of is er iets anders aan de hand ? tevens wie weet wat mijn huidige megane nog waard is ?

ik heb een groen metallic megane sedan RN 1.9 D uit 6-98.
met 251.000 km op de teller , voorzien van alle opties behalve airco. ( mistlampen , trekhaak, c.v met a.b en startonderbreker, el. ramen en spiegels, abs) heeft 4 nieuwe michelin energy banden , nieuwe accu,enz. apk tot 7/2004.
loopt als echt een zonnetje, start altijd in 1 keer.
heb helaas een paar weken terug een kleine barst in de voorruit opgelopen en er zit een klein gaatje in de rechterkoplamp. deze heb ik met siliconenkit dichtgemaakt. wie weet wat ie (serieus) nog moet opleveren bij het inruilen ? de handelaar kwam met een 'droom'bedrag van 2000 euro .
waar moet eigenlijk goed op letten bij het zo'n jonge megane dti ? trouwens wie weet wat het vermogen nou precies is : op autoweek.nl staat dat een megane dti 2001 alleen 80 pk heeft en van tot eind 2000 hadden ze 98 pk . heeft deze megane nou 98 of 80 pk ? de handelaar zegt dat ie 100 pk heeft ???

graag uw z.s.m. uw hulp en advies.

versace1

Geplaatst door versace1 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

De inruil prijs van je auto klinkt niet verkeerd. Die plaat op de motor zit inderdaad altijd los zijn echt rot dingen dan gaan ze schudden en klapperen ik zet ze nog wel eens vast met taaibandjes dan kan het geen kant op.Waar je op moet letten bij die auto of de distrubitie riem al vervangen is en of de accu niet lekt en of het schutbord niet doorgerot is bij de accu dat komt namelijk dat de accu lekt gaat het schutbord rotten door het accuzuur maar als het goed is moet het goed zijn maar let er wel even op.Verder zijn het goede autos
Ik denk ook dat die megane 98pk heeft omdat het een dti is de oude megane zonder turbo heeft 75 pk.
Succes.

versace1 (0), 19 jaar geleden

ben er inmiddels achter dat het toch om een 80 pk dti gaat.
de handelaar had het dus fout.
ik heb de megane tegen een korting aangeschaft omdat ik mijn oude auto niet wou inruilen.
ik heb de schoonheidsfoutjes zelf opgelost met kleine onderdelen die ik op de sloop van een schade auto heb gehaald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.