Renault Megane Scenic (I): startprobleem bij warme motor

Bouwjaar: 1998

Bij warme motor wil de motor niet starten (na een paar minuten stil te hebben gestaan). Startmotor draait zonder problemen. Benzinefilter & vliegwielsensor & lambdasensor zijn al vervangen. Garage denkt dat het wellicht de bobines kunnen zijn.

brt1463

Geplaatst door brt1463 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Heb je dit probleem al opgelost? Een kennis van mij heeft hetzelfde probleem met een Laguna.

brt1463 (0), 19 jaar geleden

Na uitlezen en uit besturingsunit verwijderen van de storingen een tijdje geen probleem gehad, tot afgelopen weekend. Nu opnieuw laten uitlezen, diagnose was een defecte/versleten stationair regelmotor (o.i.d., misschien niet helemaal de juiste term). Laten vervangen, nu lijkt het probleem opgelost.....
Afwachten of dat echt zo is.

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Dank voor de reaktie. Van m'n kennis hoorde ik vandaag dat het de vliegwielsensor was. Deze gaan vaker stuk bij Renault.
De garage had de stekker even losgenomen en weer aangesloten. Dat zou de de storing even resetten. (hoe precies snap ik eigenlijk niet) In ieder geval kon de auto toen weer op eigen kracht richting de werkplaats.

brt1463 (0), 19 jaar geleden

Helaas heeft ook de laatste reparatie niet geholpen. Imand een idee wat het kan zijn?

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Je hebt twee problemen:
1: Je Megane die het niet goed doet
2: Je dealer die zinloos zaken vervangt

Sorry, hoor. Maar volgens mij worden te veel mensen gef*cked door de dealers. (dit is niet typisch Renault, maar volgens mij algemeen)
Lees bovenstaande: Benzinefilter, vliegwielsensor, lambdasensor, stationair regelmotor. En nog steeds niet datgene gevonden wat het probleem veroorzaakt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.