Renault Megane: rare toon(bromtoon) bij 90 km/p.u

Bouwjaar: 1999

Ik heb een Renault megane scenic 1999 2.0 rt . Laatst reed ik op een autoweg en vanaf 90 km/p.u. hoorde ik een rare toon (bromtoon)rechtsvoor .Het was zelfs zo dat wanneer er een vrachtwagen mij tegemoet kwam en de luchtverplaatsing die daar achterweg kwam de "toon "liet verspringen (alsof er ineens veel meer lucht op een ventilator afkomt).Intussen ben ik naar de garage geweest en daar zeiden ze dat het geluid door "gecupte" banden achter kwam en dat ik er zo mee door kon rijden tot ze versleten waren. Vraag ? Is dat ook zo of kan `t iets anders zijn

j.de vries

Geplaatst door j.de vries (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wiener (0), 19 jaar geleden

Het zou eventueel wel kunnen dat het van banden komen.
Zijn de banden juist vernieuwd?
Dat hangt af van merk tot merk van banden.
Het zou ook eventueel de wiellager kunnen zijn dat lawaai maakt,
dat is ook hoorbaar tegen die snelheden en andere snelheden ook natuurlijk.
Hangt er vanaf hoe versleten ze zijn.

j.de vries (0), 19 jaar geleden

de banden zaten er om toen ik de auto een half jaar geleden gekocht had .het profiel van de banden is nog diep genoeg.Het merk van de banden is Yukomo of zo iets .Wat is eigenlijk het beste merk en type band voor deze auto?

janneman5109 (0), 19 jaar geleden

mischien tot de draai richting van de band verkeerd om is meestal staat op de band ook wel een pijl met de draai richting er op.

Marien7193 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ook een kapot wiellager zijn. Rijden met een slingerbeweging, geluid moet dan veranderen. Meestal is het geluid met het slingeren zo goed als weg naar een kant, andere kant op wordt het erger.

Groeten Marien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.