Renault MEGANE SCENIC: ratelend geluid bij loinks en rechts sturen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: K9K P7, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 78

Onlangs is bij onze Renault de homokineet vervangen omdat bij het naar links sturen een tikkend geluid te horen was in de buurt van de wielen. Na die reparatie kwam er een nieuw geluid tevoorschijn. Bij het links of rechts sturen een ratelend geluid hoger in de auto (meer achter het dashboard dan bij de klachten die leidden tot vervanging van de homokineet). Volgens de garage een stuurbekrachtigingsprobleem maar om dat uit te zoeken zouden ze een heel onderzoek moeten doen.
Zijn er nog andere mogelijkheden? Binnenkort gaan we op vakantie, maar is dat veilig genoeg?

Wolbert

Geplaatst door Wolbert (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Bij problemen met de aandrijving en / of stuurinrichting zou ik niet met de auto op vakantie gaan....
Laat het terdege onderzoeken door een vakgarage, of dealer.

ofstone (0), 7 jaar geleden

Je Scenic heeft als het goed is een elektrische stuurbekrachtiging. Die zit binnen in de auto rond de stuuras. Kan niet voorstellen dat die een ratelend geluid maakt.
Kan ook een motorsteun zijn. Als die niet goed terug vastgezet zijn of kapot gegaan zijn, kan het geluid ook door het chassis heen gaan.
Hoe dan ook, het geluid is ontstaan na vervangen van een aandrijfas/homokineet, dus het lijkt daarmee te maken te hebben, dus lijkt me in eerste instantie een probleem voor je garage. Ik zou inderdaad nog niet op vakantie vertrekken voordat duidelijk is waar het geluid vandaan komt en of het kwaad kan.

Wolbert (0), 7 jaar geleden

Update: Bij wijze van second opinion naar laten kijken bij Renault Garage (even tussendoor). Die zeggen: linker aandrijfas defect.
Terug naar eigen garage; die zegt: het is een ander geluid dan eerst. Kan niet de aandrijfas zijn, verder ook geen speling want alles nagelopen. Maakt zelfde geluid een beetje bij een bocht naar rechts, dus zeker geen aandrijfas. Geluid zit meer in het stuurhuis...
Niet veel wijzer dus op dit moment. Beide zeggen dat doorrijden niet ee probleem hoeft te zijn. Ben benieuwd of we het aandurven met deze auto.

ofstone (0), 7 jaar geleden

Als beide garages aangeven dat er mee op vakantie gaan geen probleem is, dan zou ik het aandurven.
De Renault denkt dat het de aandrijfas is, en de andere garage denkt van niet, omdat die net vervangen is.
Zou toch kunnen dat de as die vervangen is niet helemaal in orde is of de vervangen homokineet.
Ook nieuwe onderdelen zijn soms niet perfect.

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Ondanks dat twee garage`s zeggen dat je rustig op vakantie kunt, geeft geen van beide garantie.....
Je zal maar langs de autobahn staan met een kapotte as.
Ik zou er niet gerust op zijn en toch een kundige monteur zoeken, voordat ik de reis aanvang.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.