Renault Grand Espace: Rechtervoorwiel trilt bij bepaalde snelheid en boch naar rechts.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Ik heb pas een andere auto gekocht en, voordat ik de auto kocht, zijn er door het bedrijf 2 nieuwe voorbanden op gemonoteerd (Dunlop SP Sport 2000E 225/60R16 102H).
Nu merk ik echter als ik op lage snelheid (rond de 20-30 km/h) een bocht naar rechts maak, het rechtervoorwiel een beetje schud/trilt. Als ik echter een bocht naar links maak is dit niet merkbaar.
Verder merk ik, als ik rond de 65 km/h rijdt (in de 4e versnelling) en gas geeft, de voorzijde van de auto licht schud/trilt tot ik een snelheid van ongeveer 75-80 km/h heb bereikt. Daarna is het schudden/trillen weg.
Ik heb al naar de productiedatum van de banden gekeken echter deze zijn in week 24 van 2008 gemaakt, dus daar kan het naar mijn idee niet aan liggen.
Iemand een idee of ik het probleem daadwerkelijk bij de banden moet zoeken of ergens anders?

B.v.d.
Chicco

Chicco_Himself

Geplaatst door Chicco_Himself (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou ik zou beginnen met controleren of er geen slad in de band zit want dat voel je vooral bij lage snelheid.
krik hem op en laat het wiel draaien dan kun je het goed bekijken.

groetjes jan.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

effe de banden van voor naar achter leggen

Chicco_Himself (0), 14 jaar geleden

@ Jan: ik ga het morgen eens proberen, ik hoop dat ik daarna meer weet.
@ Robby: dat kan ik wel doen, echter de banden voor zijn nieuw en achter al een stuk ouder/minder profiel. Dus dat is dan sowieso niet de oplossing, anders kan ik straks weer nieuwe banden voor voor kopen.....

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nee joh dat is voor te proberen of het aan je banden ligt of niet,als je je banden omwisselt en het probleem verplaatst zich weet je voldoende,en kun je je wielen weer omwisselen.

Chicco_Himself (0), 14 jaar geleden

Ah oke, dan had ik het verkeerd begrepen ;)

Rednose5 (0), 14 jaar geleden

Controleer bij het wisselen ook de stuurkogels. Wanneer deze soepel te bewegen zijn (aan de kant van de remschijf) dan zijn ze versleten en veroorzaken daarmee trilling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.