Renault Clio: Renault Clio 2 start niet meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Gisteren reed ik in de auto, en opeens sloeg deze uit voor een stoplicht. Waarna hij ook niet meer te starten was.

Startmotor draait gewoon rond, en brandstof zit er ook in, en het lampje van de startonderbreking gaat branden als de sleutel is omgedraaid deze zou er dus ook gewoon af moeten zijn.

Het eerste wat in mij opkwam was de BDP sensor omdat dat een bekend kwaaltje is bij deze auto's. Deze dus ook vervangen echter zonder resultaat.
Toen heb ik geprobeerd de auto uit te lezen echter zonder resultaat mijn interface ondersteund het protocol van deze auto niet. Vervolgens ben ik gaan meten of de brandstofpomp wel spanning krijgt, deze krijgt echter maar 4,9V en wel constant. Dit lijkt mij dus niet de bedoeling en ik heb hierop het relais van de brandstofpomp gewisseld met een van de koeling (Deze zijn hetzelfde). Echter nog steeds zonder resultaat, iemand nog enige suggesties waar ik het zou kunnen zoeken ?

rlhsmeets

Geplaatst door rlhsmeets (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

't garagistje (0) PRO, 10 jaar geleden

1) gaat het lampje startvergrendeling ook wel uit?

2) die 4.9V is waarschijnlijk de meetspanning voor tankinhoud. Probeer te meten op de 2 andere dikkere draden, er wordt ook maar een paar seconden na contact spanning op de pomp gezet dus je moet snel meten of met 2 zijn (ps je kan de pomp ook wel horen aanslaan)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.