Renault Kangoo: Renault Kangoo Transponder probleem / start soms niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

DAg iedereen,

Heb een klein probleem met de kangoo. Deze start soms niet maar na paar keer draaien met de sleutel start hij wel. Ik merk ook op dat het knipperlichtje van de startblokkrring flikkert, dan start hij niet. maar achter paar keer proberen met de sleutel te draaien, brand het lampje constant en kan hij weer starten.

Heb gelezen dat dit een voorkomend probleem is bij Renault, dat dit de Sleutel of bdp sensor kan zijn klopt dit?

Groeten

Peugeot3061999

Geplaatst door Peugeot3061999 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

simpel...probeer de reserve sleutel

Peugeot3061999 (0), 9 jaar geleden

heb deze niet liggen

Heino4267 (230), 9 jaar geleden

Als het lampje blijft knipperen wordt de startblokkering niet vrijgegeven.
Het kan in de auto zitten (bv, leesring niet in orde) of in de sleutel (bv. slecht contact).
Het meest waarschijnlijke is dat het niet in de sleutel zit, omdat die reageert op het door het door de leesring uitgezonden magnetische veld, met een code die de leesring ontvangt en teruggeeft naar de computer. Normaal weet je het zo m.b.v. de reservesleutel, maar die heb je niet.
Je komt er eigenlijk alleen achter door (zo snel mogelijk, nu rijdt het zaakje nog...) naar de dealer te rijden en met de clip (= Renauylt laptop met Renault software) er aan te kijken wat er waar fout gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.