Renault Laguna: renault laguna stroom storing motor

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

hoi
ik heb en probleem bij de accu heb ik en relay zitten die stuurt de motor en de brandstofpomp stroom

dus als ik de contact aan zet blijf er 3 seconden stroom op staan dan slaat de relay af
maar nu de vraag wat stuurt de relay aan als ik gewoon rij zeg maar slaat hij ook zo ineens af dan valt de stroom van de relay weg.maar welk aparaat stuurt de relay aan
ik heb de relay al vervangen. en als de motor afslaat dan moet ik de relay doorverbinden dan start de auto ook gelijk weer.
mvg peter

peter8806

Geplaatst door peter8806 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peter8806 (0), 16 jaar geleden

hoi
weet niemand het

AS1 (105), 16 jaar geleden

De rekeneenheid/ECU/computer zal waarschijnlijk het relais aansturen. Probeer eens aan de rekeneenheid te meten of hij daar wegvalt. Zo nee, dan zit het in de bedrading/contacten ertussen.
Controleer ook de massaverbindingen.

tsjahetisaltijdwathe (0), 16 jaar geleden

De rekeneenheid (inspuit-computer z'n Renaults) stuurt het relais aan als het contact wordt aangezet (3 seconden) en als de rekeneenheid een signaal krijgt dat het start relais van de startmotor wordt bedient. Zolang de rekeneenheid een toerental signaal krijgt van vliegwielsensor blijft deze dit relais aansturen.
Onder de motorkap zit een Schoksensor die de stroom onderbreekt op het moment de auto een aanrijding maakt. Hij zit in de buurt van de rekeneenheid onder de motorkap. Deze kan ook wel eens van deze rare dingen veroorzaken. Als je 'm gevonden hebt ( zit een rood kapje op) kijk dan of je 'm weer in kunt drukken.

peter8806 (0), 16 jaar geleden

hoi
het is al opgelost ik kon niks vinden ook de computer vernieuwt maar niks helpte

ik heb nu en nieuw draadje aangelegt vanaf de bots schakelaar naar de relay nu werkt alles weer goed aleen nu moet ik hem niet te lang op contact laten staan . overal blijft dan spaning op staan ook de benzinepomp.
maar voor de rest rijd hij nu perfekt..

bedankt voor alles

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.