Renault Megane: Renault megane automaat schakelt niet

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hoi,

Ik heb twee weken geleden een renault megane automaat gekocht en na een paar dagen begon het storings lampje te branden. Ik ben terug gegaan naar de handelaar maar die wil er niks van weten...
Dit is het probleem, als ik rij begint het lampje te branden dat er een storing is en dan schakelt de auto niet meer en rij ik dus heel de tijd in zijn 3. Dat werkt dus echt niet, als ik dan de auto uit zet de sleutel er uit haal en de deuren dicht en open doe en daarna weer strat is het eventjes weg. Ik ben bij verschillende garages geweest alleen die weten niks het kan iets kleins zijn maar kan ook goed 1000 euro gaan kosten (beetje zonden als ik die auto heb gekocht voor 3000 euro). Ze moeten dan helemaal gaan zoeken waar het vandaan komt en dat x 75 euro per uur manloon is een heleboel.. Wie weet wat het is en hoe ik dit het beste op kan lossen?

Groetjes Loes

Loes83

Geplaatst door Loes83 , lid sinds 14 jaar geleden

16 Reacties

Loes83, 14 jaar geleden

Oja even wat info erbij het is een automaat 1.6 en rijd op lpg misschien kan het daar aan liggen?

CARS&MOTORS PRO, 14 jaar geleden

had je dan geen garantie op de auto.
anders bij dealer lans en laten uitlezen.
kan je gericht terug nar de leveancier en zeggen wat er aan mankeert en dan laten repareren.

AS1, 14 jaar geleden

Zie deze tip voor een goed adres: http://www.renault25forum.nl/forum/topic...

Loes83, 14 jaar geleden

Neej ik heb hem voor 2750 kunnen kopen omdat hij gaat verbouwen en van zijn autos afwilde en nu zegt hij dat hij heeft gezegd dat hij m voor een handels prijs aan mij heeft verkocht.. en dat ik dan niet kan verwachten dat er garantie op zit dan had ik maar 1000 euro meer moeten betalen..

CARS&MOTORS PRO, 14 jaar geleden

heb je dan geen bon of kwitantie o.i.d

AS1, 14 jaar geleden

[quote=Loes83]Neej ik heb hem voor 2750 kunnen kopen omdat hij gaat verbouwen en van zijn autos afwilde en nu zegt hij dat hij heeft gezegd dat hij m voor een handels prijs aan mij heeft verkocht.. en dat ik dan niet kan verwachten dat er garantie op zit dan had ik maar 1000 euro meer moeten betalen..[/quote]
Die auto is waarschijnlijk weggedaan vanwege de automaat. En de verkoper weet er vast ook van en komt dus met een smoes...

Loes83, 14 jaar geleden

Ja gewoon een factuur, maar daar staat niks intressants op..

Loes83, 14 jaar geleden

Dankje voor de tip ik ga morgen naar de renault garage in veldhoven maar die zullen ook moeten gaan zoeken, dus denk als iemand iets weet ka n ik daar zeggen waar ze moeten zoeken...

CARS&MOTORS PRO, 14 jaar geleden

als hij er niets expliciet op heeft uitgeslloten of vermeld (geen garantie) zou ik even rechts hulp vragen om advies.
vlgns mij komt hij er niet onder uit,of je laat de koop ontbinden.

Loes83, 14 jaar geleden

Ja ik heb dat ook tegen hem gezegd dat ik de rechtsbijstand ga raadplegen en hij zei dat moet je vooral doen dat win je toch niet omdat hij heeft gezegd dat het een goedkope prijs was.. Dus dat is zijn woord tegen de mijne..

CARS&MOTORS PRO, 14 jaar geleden

hij geeft iets op papier en dus vervalt wat hij spreekt
of mondeling ,of op papier
niet en en ofof

Del Vito, 14 jaar geleden

Hallo,

Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn Scenic automaat op LPG van 2006. Morgen gaat hij naar de garage. Ik heb nog garantie.

DV

AS1, 14 jaar geleden

[quote=Del Vito]Hallo,

Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn Scenic automaat op LPG van 2006. Morgen gaat hij naar de garage. Ik heb nog garantie.

DV[/quote]
Ja maar er zijn vele problemen welke een noodloop als gevolg heeft. Dus of het hetzelfde probleem is valt nog te bezien...

Megane20, 14 jaar geleden

Geldt de colportagewet ook voor tweedehands auto's?
Als het product niet bevalt dan binnen acht dagen ruilen of geld terug .

erik2855, 14 jaar geleden

Bijna zeker een storing in het hydraulisch blok. Veel voorkomend probleem bij Renault automaten volgens mij. Ik heb ik ook 2 keer gehad met een Scenic!

CARS&MOTORS PRO, 14 jaar geleden

zit in de bak
ex leerling van me werkt bij ren dealer en beaamt dit
heb al 2 klanten met bak problemen.
vervangen is mogelijk of re(pa)viseren.
sloop bak bijna niet te vinden.
mvg jerry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.