Renault Megane: Megane scenic

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo ik heb gisteren van een renault megane scenic de distributie vernieuwd waterpomp en al,stom van mij ik dacht echt een spiebaan te zien zitten in de onderste poulie,maar helaas de spiebaan is er wel maar geen spie deze poulie zit dus conisch,wat een ellende ,heb ik aan de achterkant die twee keerringen verwijderd twee plaatjes eringelegd en daarop weer een ijzeren strip met griptangen op die plaatjes vastgezet (wel zo gedaan dat die plaatjes in die gleuven in de bovenste stand zitten omdat die gleuven namenlijk uit het midden liggen)zodat de nokkenassen vastzitten,daarna de krukas in zijn BDP gezet even aan de bakzijde met een lakstiftje gemerkt,toen aan de onderkant tussen bak en vliegwiel een bijtel tussen geslagen distributie gemonteerd de krukas bout erin gezet,een paar keer rondgedraaid of ik niets zou raken gestart en loopt weer perfect ,maar nu een vraag ik heb dezelfde krukas bout gebruikt en deze met een luchtsleutel loeivast gezet,wat adviseren jullie mij om een nieuwe erin te zetten of wat??ik heb begrepen dat dit een rekbout is,en zo ja moet ik er dan ook locktite aan doen ,toen ik hem verwijderde vloog hij in no time los totaal geen wrijving en kon ik hem met mijn handen zo erin en eruit draaien ,dus locktite?????

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

nieuwe bout met locktite en momentsleutel

Panne (0), 13 jaar geleden

over keerringen gesproken , is er iemand die mij uitleg kan geven over hoe en of ik deze zelf kan vervangen bij een renault megane 1.6E 1996 ??

de keerring lekt en de olie druppelt op het warmte schild ... mooie rookpluimjes als resultaat natuurlijk ... nu heb ik begrepen dat de keerring zelf niet duur is maar goed het zijn dan ook meestal de werkuren waar de kosten in zitten ....

wie kan mij helpen ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.