Renault Megane: Ruitenwisser lager zetten, hoe krijg je het los ?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: DCI

Hallo,

De ruitenwisser aan de bestuurderskant zit bij mijn auto erg hoog, ik vermoed dat deze niet goed teruggezet bij een ruitvervanging (bij eerste eigenaar).
De wisser staat in de ruststand ruim boven het zwarte deel onder in de ruit. Op zich kan dit geen kwaad maar ik vind het geen gezicht. Nu heb ik het kapje opgeklapt en de moer daaronder losgedraaid maar ik krijg de arm niet los van het draaipunt. Is er een speciale truuk of gereedschap om die arm los te maken van het draaipunt ?
Ik dacht dat dit gewoon een conische as was.
Alle tips zijn welkom.

RolandK10257

Geplaatst door RolandK10257 , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

kawaZ750 PRO, 14 jaar geleden

is is conisch, maar kan flink vast zitten. er zijn speciale trekkertjes voor, maar met een beetje wrikken gaat ie meestal ook wel los.

sjaak r PRO, 14 jaar geleden

[quote=kawaZ750]is is conisch, maar kan flink vast zitten. er zijn speciale trekkertjes voor, maar met een beetje wrikken gaat ie meestal ook wel los.[/quote]
maar dan wel eerst goed inspuiten met wd40 oid

RolandK10257, 14 jaar geleden

Ik ga het proberen, bedankt voor de reacties.

w_vahl PRO, 14 jaar geleden

de arm omhoog zetten, flink heen en weer sjimmieën en druk erop houden, als dat niet lukt kan je nog met een waterpomptang onder de arm en op het asje klemmen en dan heen en weer wrikken, doe wel voorzichtig dat je niets beschadigt of afbreekt, maar die dingen kunnen erg vastzitten!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.