Renault Megane: renault megane dci 1,5 2003 rookt veel zwarte rook

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,5

mijn renault megane uit 2003 1,5 dci rookt zeer veel (zwarte rook) egr pomp schoongemaakt . turbopomp zag er goed uit maar lijkt net of die meer is gaan roken na het schoon maken van de egr pomp hij verbruikt geen olie dus de turbo moet nog goed zijn weet iemand hier iets van ....gr jaap

jaap46

Geplaatst door jaap46 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Is het roken zo ineens begonnen of is er in de tussentijd nog iets vervangen ?

Gr Stefan

martien1972 (0), 14 jaar geleden

Misschien heb je een probleem met de luchtmassameter. Dit kun je eenvoudig controleren door de stekker eraf te halen en kijken of dit verandering brengt. De luchtmassameter zit direct na het luchtfilter die achter de accu zit.

Gr Martien

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=martien1972]Misschien heb je een probleem met de luchtmassameter. Dit kun je eenvoudig controleren door de stekker eraf te halen en kijken of dit verandering brengt. De luchtmassameter zit direct na het luchtfilter die achter de accu zit.

Gr Martien[/quote]
Volgens mij gaat hij dan in de noodloop draaien,waar je ook niet ver mee zal komen.

Even laten uitlezen lijkt me het makkelijkst.

Gr Stefan

martien1972 (0), 14 jaar geleden

Nou dacht het niet, ik rij nu al 3 dagen zonder aangesloten LMM en dat scheelt ontzettend veel zwarte rook. Als ik hem weer aansluit dan is de rookontwikkeling zeer heftig. Een nieuwe is besteld en wordt er in gezet zodra deze binnen is. Noodloop is niet aan de orde met niet aangesloten LMM.

Gr Martien

golf4 v5 (0), 14 jaar geleden

Hallo ik heb precies het zelfde probleem alleen bij een clio heb brandstoffilter,olie filter vervangen maar nog het zelfde ben nu van plan om de erg pomp schoon temaken maar las dat het ook niet hielp dus wat ken het verder zijn als het de egr pomp niet is??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.