Renault Megane: Renault megane estate wanneer remschijven voor en achter vervang

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

mijn remschijven achter zijn bijna aan vervanging toe (ze zijn momenteel 7.2 mm). Wanneer vervangen jullie deze schijven nieuw zijn ze volgens mij 8 mm. Mijn volgende vraag is moet je bij vervanging het lager "afstellen of is het gewoon aandraaien van de moer en met welk moment moet deze moer vast gedraaid worden achter?

voor mijn voorschijven ben ik op zoek bij welke maat deze vervangen moeten worden dit staat niet op de schijf zelf weet iemand dit?
Ik hoor het graag bedankt!

Smokey123

Geplaatst door Smokey123 , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

Profundo Autoservice PRO, 6 jaar geleden

Op het moment dat er een dikke rand in de schijf zit vervang je niet alleen de remblokken maar ook de schijven, dit omdat dan de blokken de schijf gaan overleven en dat is gevaarlijk.

Zitten er cylindrische of conische lagers in de achterschijven?

Ik denk zelf cylindrische, maar voordat ik advies geef wil ik het graag even zeker weten.

Smokey123, 6 jaar geleden

[quote=Profundo Autoservice]Op het moment dat er een dikke rand in de schijf zit vervang je niet alleen de remblokken maar ook de schijven, dit omdat dan de blokken de schijf gaan overleven en dat is gevaarlijk.

Zitten er cylindrische of conische lagers in de achterschijven?

Ik denk zelf cylindrische, maar voordat ik advies geef wil ik het graag even zeker weten.[/quote]
Het zijn cylindrische lagers. Graag wil ik het aanhaal moment weten van de moer op de achternaaf, en de dikte wanneer de voorschijven vervangen moeten worden.

Safrane10698, 6 jaar geleden

230 nm aandraaien, en ervoor zorgen dat het lager draait tijdens aandraaien. Daardoor voorkom je druk plekken tijdens het aandraaien.

Op autopartsonline.nl kan je je remschijven opzoeken via kenteken en dan staat er onder kopje info de minimale dikte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.