Renault Megane: Renault Megane valt uit na eerste startpoging

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Beste mensen,

Mijn excuses als deze vraag hier eerder is gesteld.

Sinds 2 weken rijd ik in een Renault Megane uit 2005. Gekocht bij een garage zonder garantie. (omdat ze auto boven de 130.000 km geen garantie meer gaven).
Nu slaat de motor meestal bij opstarten gelijk weer af. Het klinkt alsof het de startmotor is want bij starten hoor ik ook een geluid alsof de wielen niet aanslaan. Dus zoiets als van KKKRRRRRRRRR, dus neem maar 2 plastic tandwielen en aan elkaar draaien en dat geluid dus, ja ik weet niet hoe ik het moet omschrijven het geluid. Ratelend geluid om het even zo op te noemen.
Meestal valt de motor weer af. Als ik gas bij geef wilt de auto wel starten, maar dan komt er benzine lucht naar binnen.

Wat kan dit zijn?? Ik dacht eerst aan mijn startmotor, maar nu ruik ik dus ook benzinelucht als ik gas bijgeef.


*Volgende probleem is dat ik gas bij moet geven bij het optrekken. Er zit een nieuwe koppelingbak onder, is dit misschien niet goed afgesteld??


Alvast bedankt voor jullie hulp.

Mustafa1

Geplaatst door Mustafa1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Heino4267 (205), 10 jaar geleden

Ik denk dat je meerdere problemen hebt, waarvan de eerste een vasthangende bendix is (dit is het uitschuivende deel van de startmotor, wat waarschijnlijk vast zit). Een garage herkent dat verschijnsel meteen, dus laat er een monteur naar luisteren. Als de bendix vasthangt, kan je (zelf) de startmotor vervangen door een gereviseerd exemplaar. Haal dan wel eerst de plus van de accu los en zorg vóórdat je dat doet, dat je de radiocode hebt + de procedure om die opnieuw in te voeren.

Accuplus losmaken = radiocode opnieuw invoeren + ramen opnieuw inleren (= openen/sluiten en dan de schakelaar in de "omhoog" positie voor 15 seconden vasthouden).

Mustafa1 (0), 10 jaar geleden

Waar zit de startmotor van deze Megane Heino weet jij dat ook?? Hoe kan ik er bij komen?? Je had het over meerdere problemen, maar je noemt er maar 1 op, alleen de startmotor dus??

Heino4267 (205), 10 jaar geleden

- volg de dikke rode draad vanaf je accu ......
- ik zou beginnen met je startprobleem en daarna pas verder gaan.

Mustafa1 (0), 10 jaar geleden

Volgens mij praten we nu door elkaar heen :)

Bij startprobleem is het eerste waar ik aan moet denken is of nokkenassensor of vervuilde tank of vervuilde gasklep. Verder loopt de auto mooi stilletjes op toeren namelijk.
Als die bendix waar jij het over hebt vast zit moet ik die dan vervangen of goed op zijn plek zetten? Zodat hij niet ratelt.

Is dit de bendix waar jij het over hebt?? Zie foto aub (voorbeeld Google). Hoe weet ik dat deze stuk is??

[url=http://postimg.org/image/nmqbhckf5/][img]http://s8.postimg.org/nmqbhckf5/startmot...[/img][/url]

kaleido 1 (1580) PRO, 10 jaar geleden

Dat is inderdaad de bendix , startmotor zit achter op het blok , is eigenlijk alleen van onderaf bereikbaar bij deze auto

Heino4267 (205), 10 jaar geleden

Dan moet je je openingspost duidelijker omschrijven.......

abc (0) PRO, 10 jaar geleden

afslaan en ratelen.zoek eens op nokkenas sensor,nokkenas tanwiel

Mustafa1 (0), 10 jaar geleden

Vandaag nieuwe startmotor erin laten zetten, maar de probleem blijft zich herhalen. Vorige maand de koppelingbak vervangen voor een nieuwe, kan het misschien hierdoor komen?? Dat hij niet goed op zijn plek zit?? Schakelt goed. Of zitten de tandwielen van de startmotor niet goed op zijn plek??

Heino4267 (205), 10 jaar geleden

Het blijkt dat de omschrijving van jouw probleem zo vaag is, dat wij op het verkeerde been worden gezet.
Wij kunnen niet meer dan jouw teksten lezen en daarop reageren.

Je moet sowieso stoppen met zomaar onderdelen vervangen en een GOEDE monteur/garage naar de verschijnselen laten kijken/luisteren.
Alleen dan krijg je een oplossing voor je probleem en je bent dan goedkoper uit dan nog een stel onderdelen vervangen waaraan het niet lag.

Mustafa1 (0), 10 jaar geleden

Probleem opgelost, het lag toch aan mijn startmotor ondanks ik er nieuwe onder heb gezet. Bedankt allemaal!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.