Renault Scenic: Renault Scenic 1.6 '99 ruitenwissers haperen af en toe.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 e

Hallo,

Het volgende is er aan de hand;

Tijdens het rijden(vooral in het begin) stopt de ruitenwisser aan de voorzijde er mee, en dat duurt dan ongeveer 2 tot 5 seconden.
De ruitenwissers stopt dan vaak halverwege de slag, en zit dus in het gezichtsveld, wat niet alleen er een beetje raar er uitziet maar ook gevaarlijk is.
Op het moment dat ze stil staan op de ruit dan gebeurt er ook niets als je de schakelaar beweegt.
Bij het uitzetten van de voor wisser gebeurt het soms ook dat de wisser spontaan stopt in het midden.

Het vreemde van het verhaal is dat het niet constant aanwezig is, het gebeurt meestal bij koude motor, en houdt pas op als ze even aan staan.
Ik had laatst een rit van Utrecht naar Rotterdam, en toen sputterde ze de eerste 5 km af en toe een beetje tegen, maar daarna werkten ze naar behoren de hele rit.


Het betreft een ruitenwisser schakelaar met regelbare interval, ook is het wis systeem snelheid afhankelijk.


Wie o wie kan mij helpen hiermee?

Mvg,

M.Koopman

M.Koopman

Geplaatst door M.Koopman (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 10 jaar geleden

Vermoed je ruitenwissermotor , maar het beste kun je even meten , of de spanning afvalt op je motor als hij stopt , mocht de spanning afvallen , zou ik het relais controleren .

ChristianvbDive (0), 7 jaar geleden

Hallo allemaal,

Zelf heb ik dit zelfde probleem gehad met mijn Renault Megane Scenic 1999 1.6e. Ruiten wissers aan de voor zijde stopte tijdens het rijden op willikeurige momenten (het liefst midden op de ruit) en dit kon tussen de 5 en 30 seconden duren. Ook het ritme waarop de wisser bewogen klopte soms niets van. erg vervelend en gevaarlijk!
Eerst dacht ik dat het de relais was, als je goed luisterde kan je deze horen klikken. Deze zit helaas op een printplaat gesoldeerd de UCH, als deze vervangen moet worden moet je ook van alles opnieuw late programeren en je sleutels laten inlezen enz enz. Dus het leek erop dat het in de kosten ging lopen, ik las op internet al over prijzen als 450 euro...
Gelukkig las ik op een engels talig forum over het motortje en de contachten. Dit kon ik makkelijk zelf en dat was voormij de oplossing. Haal je wisser motor helemaal los, klik het plastic kapje voorzichtig los, hier zie je 3 koperen contact pennetjes deze kan je wat naar buiten buigen en alles weer monteren. Hoop dat dit de oplossing bied voor iedereen met dit zelfde probleem.
Groetjes![url=https://s1.postimg.org/lhp6tws5r/46cedf7...][img]https://s1.postimg.org/vf07myzrf/46cedf7...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.