Renault Scenic: scenic 2006 roeren om van de tweede naar de derde versnelling te

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 dci

Hallo,
Ben even aan het zoeken geweest maar kan hier niets over vinden.
Heb deze week mijn oude scenic ingeruild voor een iets nieuwere scenic deze heeft echter een vreemd probleem. normaal als de versnelling in de vrij staat kan je de versnellingspook van links naar rechts bewegen en voel je een bepaalde veer kracht . bij mij voel ik dat niet meer en als ik de pook naar rechts duw blijft hij ook in deze stand staan als ik de pook vanuit vrijstand naar links duw blijft hij ook in deze pos staan ook als ik van de 2 naar de 3 moet schakelen is het net of ik even moet roeren om hem in de goede positie te krijgen, van de 4 naar de 5 gaat iets makelijker omdat je hem dan naar rechts tegen de aanslag kan drukken en dan naar voren het betreft hiet trouwens een 6 bak, de garage vermoed dar het schakelmechanisme niet goed meer is,maar ik verdenk de kabel die op de bak zit dat daar iets mis mee iskosten inbouwen schakelmechanisme is 440 euro maar wil eerst zelf wat proberen heeft iemand een tip voor mij.
MVG Martin

martin goeman

Geplaatst door martin goeman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (265), 10 jaar geleden

Ingeruild: dan heb je toch garantie, al is het maar 3 maanden?
Ik zou het de verkopende garage lekker laten opknappen.

martin goeman (0), 10 jaar geleden

Hallo Heino4267,
Auto gekocht voor hele lage prijs zonder garantie,oude die ik ingeruild heb was niets meer en ben blij dat ik er vanaf was.
Nu echter een nieuwe uitdaging om deze weer gped te krijgen mijn grootste vraag is eigenlijk waar komt de veerkracht van de pook vandaan als je hem naar links of rechts drukt zit dit in de schakelbediening of zal ik richting de bak moeten zoeken.
MVG Martin

martin goeman (0), 10 jaar geleden

Ik verdenk de selectieurkabel hier zit een veer op en deze zit vermoedelijk los zal morgen of maandagmorgen de hele handel los halen ,maar lees heel weinig klachten over het schakelmechanisme vandaar dat ik het in de kabel zoek,is trouwens wel 1 geheel het mechanisme en de kabel.

voyager (0), 10 jaar geleden

Dan blijft de optie twee. Samen met iemand onder de kap kijken.Laat iemand "roeren" met de pook terwijl jij kijkt wat er gebeurt bij de bak.Dus laat die persoon de pook links en rechts bewegen. Ik zou denken dat er in de schakelmechanisme iets niet ok is.

martin goeman (0), 10 jaar geleden

Hallo,
Nieuw schakelmechanisme gehaald met nieuwe schakelkabels de hefboom goed behandeld met wat kruipolie en het probleem is opgelost bedankt voor het meedenken.

Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.