Renault Scenic: Renault Scenic airco/klimaatregeling

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Ik heb een probleem met mijn airco en/of automatische klimaatregeling van mijn Scenic-2 van 2006.
Mijn garage, waar ik wel vertrouwen in had, komt er niet goed uit.
Is de merk dealer beter ? Waar moet ik naar toe ? Ik denk dat er iets mis is met de electronica.
Hans

hansuyldert

Geplaatst door hansuyldert (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

Geef eens aan wat precies het probleem is: wat werkt er nog wel en wat is de klacht?

hansuyldert (0), 12 jaar geleden

In de stand "Auto" staat de airco altijd aan; er staat "AC" op het display. Ook als het buiten 14 graden is en het binnen 19 graden moet worden. Dat kan wel eens gebeuren als het binnen erg warm was door de zon of er vocht verwijderd moet worden maar na een tijdje moet hij dan toch uit gaan. Dat deed hij vroeger wel.
De airco staat dus altijd aan (je kunt hem wel handmatig uit zetten) maar hij doet het dan soms na een tijdje niet meer, misschien omdat de verwarming dan ook aan gaat ?
In het verleden is er wel eens een kabeltje vernieuwd maar op de lange duur helpt dat niet. Ook het resetten van foutcodes heeft wel eens geholpen maar nu is het zo eenvoudig niet meer.
Hans

Heino4267 (240), 12 jaar geleden

De dealer kan met de diagnosestekker aan de live-meetwaarden (dus welke afwijkt van normaal) zien waar het precies aan schort.

Geeft de buitentemperatuurmeter in je auto trouwens nog de goede waarde aan?

Er is ergens een topic waarin de eigenaar zijn Climate Controlunit een tijdje heeft losgekoppeld (gewoon alle stekkers er een uurtje uit), waarna soortgelijke verschijnselen wegbleven. (Er is ook ergens hier beschreven hoe je het ding uitbouwt.)

hansuyldert (0), 12 jaar geleden

Bedankt !
De buitenthermometer is denk ik wel in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.